De två som gör upp om LeMat våren 2018

GAMEDAY
SHL tränarna sa sitt under upptaktsträffen i tisdags. Frölunda och Lakers är tippade i den absoluta toppen och de två som gör upp om LeMat våren 2018. Spännande då att de två möts ikväll med tolv dagar till premiären.

Det är otroligt spännande att följa alla tips som väller in nu när det börjar närma sig SHL premiär. Tittar man igenom flödet så ser man att de flesta sportjournalister sätter ett stort frågetecken framför Växjö Lakers och man anser att laget är svagare än i fjol. Och jag sållar mig också till den här skaran då jag var ytterst försiktig och satte Lakers på en åttonde plats. Men jag poängterade ganska tydligt att det kan bli betydligt bättre om allt faller på plats.

Däremot har experter så som Sanny Lindström en helt annan syn på Lakers trupp. Sanny placerar Lakers på en andra plats. Jag själv satte alltså Lakers som åtta, MrMadhawk har tippat en sjunde plats. Sen har vi namn som Lill-Kenta Johansson som tippar guldet till Växjö till våren. Och det tror även Almen Bibic, Håkan Södergren, Niklas Jidhe, Lena Sundqvist och Chris Härenstam och även en gammal legendar som Conny Strömberg

Men även de största experterna av alla tippar Lakers högt guldracet. SHL ledarna sätter Frölunda i topp, tätt följt av Lakers. Därför blir det ju högintressant att de bägge möts ikväll hemma i Vida Arena i en träningsmatch, med SHL premiären bara dryga veckan bort. För kvällens motståndare Frölunda startar nämligen säsongen tre dagar tidigare än för Lakers. Nästa Lördag, alltså den 16 september går startskottet för SHL 17/18 och för göteborgarna blir det att ta emot årets nykomling Mora IK i Scandinavium.

Växjö Lakers får följa den här första speldagen från TV soffan då man får vänta ytterligare tre dagar till sin premiär. Tisdagen den 19 september kommer Brynäs på besök för SHL premiär. Även Karlskrona och Skellefteå gör sin premiär den dagen. Jag har Frölunda som min favorit både till slutsegern av ligan men även till SM-guldet. Man har en karismatisk ledare i Roger Rönnberg, en ledare jag älskar att både älska och hata. Och det är härligt med både ledare och spelare som sticker ut och skapar känslor.

Frölunda har dessutom ett riktigt bra lag, med enormt många potentiella stjärnor. Men även spelare som redan är stjärnor. En sådan är ju givetvis Ryan Lasch som kommer tillbaka till SHL, vilket är kul och bra för ligan. Och givetvis kommer den lilla spelaren att bli väldigt viktig för Frölunda. Man har plockat in en del spännande spelare så som bröderna Westerholm från Brynäs, samt Max Friberg som kommer tillbaka till Svenska hockey efter fyra säsonger i nordamerika. Sen har man ju även plocka in Lias Andersson från HV71, men Lias har inte fått spela några matcher för Frölunda utan har blivit flyttad över atlanten till New York Rangers. Vi får se helt enkelt om han lyckas där över eller om han kommer tillbaka och förstärker ett redan starkt Frölunda. Sen har man ju kvar riktigt bra spelare från förra säsongen som Viktor Olofsson, Sebastian Ståhlberg, Sean Bergenheim och Simon Hjalmarsson.

I Växjö Lakers trupp har vi två stycken som inte kommer spela premiären den 19/9, och det är Liam Reddox och Ben Youds, som båda dras med skador. I Bens fall handlar det om en knäskada och för Reddox troligtvis ljumskarna. En annan som rehabtränar är Carnbäck som inte spelar idag, men som troligtvis är redo för premiären. Tuomas Kiiskinen som fick en ful tackling mot huvudet i senaste matchen hemma mot Liberec är aktuell för spel och har gått för fullt på de senaste träningarna. Och det känns ju riktigt bra. Matchen i sig gäller ju alltså ingenting, samtidigt som den gäller precis allt. Jag tror inte nån vill vika ner sig med så kort tid kvar, och man ska veta att innan månaden är slut ska kvällens kombatanter åter mötas i Vida Arena. Med enda skillnaden att det då står tre poäng på spel.

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Cmore Live med start kl. 18.55

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *