Sista stoppet innan resan startar

GAMEDAY
Idag drar sig Växjö Lakers ner till Karlskrona för sista stoppet innan resan startar på tisdag med Brynäs hemma i SHL. Ikväll kan ledarna utvärdera och fastställa om man nått dit man vill vara inför premiären.

Senaste matchen mot Frölunda var en fartfylld match i högt tempo, där jag däremot inte tyckte Lakers spelade speciellt bra. Det var väldigt mycket tekniska misstag, dåliga första pass, dåliga mottagningar. Här hoppas jag definitivt på bättring ikväll. Det finns vissa grundbitar som måste sitta nu. Att kunna sätta passningarna på tejpen, samtidigt som fokus är tillräckligt för att kunna ta emot även lite sämre pass.

Jag vill se en del spelare steppa upp rejält ikväll och visa för alla att nu är det nära. Jag tycker spelare som Tuomas Kiiskinen och Janne Pesonen verkligen varit drivande, medan jag förväntar mig lite mer av tex Martin Lundberg, Robert Rosén och Andrew Calof. När det gäller Elias Pettersson, så kommer han att bli grymt viktig, och jag hoppas grabben håller sig hel nu också. Hans kvickhet som hockeyspelare kan göra att han kan bli utsatt för en hel del otrevlig behandling ibland. Men han är garanterat beredd på det.

Spelare jag känner mig väldigt nöjd med så här långt är de mindre etablerade tillsammans med vår galärslav Erik Josefsson. Men killar som Linus Fröberg, Pontus Netterberg och Adam Brodecki har varit, i mitt tycke, riktigt bra under försäsongen och CHL. På backsidan har Joel Persson imponerat. Nu börjar det hetta till ordentligt och de riktigt hårda testen kommer nu för backen som spelade div 1 förra säsongen. För några har det varit lite svajigt, tänker bl.a på Arvid Lundberg som blandat och gett lite grann. Jag har dock en stor tro på honom och är ganska säker på att han kommer leverera när det blir allvar. Intressant att se om några av de skadade finns på isen ikväll. Personligen tror jag inte vi får se vare sig Youds eller Reddox, även om båda varit på is i veckan. Däremot tror jag det finns en chans att Carnbäck spelar!

Men kvällens match nere i Kallekrona är av stor vikt och betydelse, rent prestionsmässigt. Oavsett resultatet ikväll måste det vara en fullgod prestation. Så att laget kommer in i SHL med en bra känsla. KHK har blandat och gett ordentligt på försäsongen. Förlust mot Tingsryd med 1-0 och mot Malmö hemma med hela 1-7. En knapp seger över IK Oskarshamn med 3-2 och sen en tyngre seger över LHC med 2-1. Personligen tror jag att det kommer bli en tight match ikväll, resultatmässigt, dock blir det nog ganska snällt med tanke på att det är dags för skarpt läge på tisdag för dessa två. Karlskrona börjar också med hemmamatch mot toppfavoriten Skellefteå.

Matchstart kl. 19.00 i ABB Arena Karlskrona
Matchen sänds i Cmore Hockey och Cmore Stream med start kl. 18.55

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *