Lets get ready to Rumble

GAMEDAY –  SHL 17/18 OMGÅNG 1
Lets get ready to rumble sjunger Jock Jams i den låt som brukar tagga publiken inför nedsläpp i Vida Arena. And now it’s time to rumble. Försäsongen är över och vi är framme vid avsnitt 1 av 52.

Varje vår när det tar slut så känner man en viss sorg, samtidigt som en tröttnad och mättnad infinner sig. Det är långt till hösten, och semester, grillning och annat mys står högst på listan. Men ju mer man närmar sig Dagen-D så ökar pulsen och hungern och längtan bara växer. Och jag tycker förväntningarna överlag är väldigt stora den här hösten, och då menar jag inte bara på Växjö Lakers, utan på ligan i stort. Många spännande spelare har tillkommit till SHL så som Andy Miele i Malmö, Aaron Palushaj i Brynäs, Derek Roy i Linköping, Jacob Nilsson i Mora och Elias Pettersson i Växjö. Men vi har också många härliga hockeyspelare som återvänder till ligan, tex Janne Pesonen i Växjö, Dick Axelsson i Färjestad, Andreas Engqvist I Djurgården, Ryan Lasch i Frölunda, Niklas Olausson i Luleå och Max Görtz i Malmö.

I lördags spelades de första 5 matcherna i omgång 1 där HV slog Djurgården med 4-2, Färjestad tog en bonuspinne på straffar mot LHC (3-2). Malmö gjorde processen kort med Rögle i Malmö Arena och vann med komfortabla 5-0. Frölunda fick oväntat stora problem med nykomlingen Mora som med 11 sekunder kvar av matchen säkrade en pinne där Ryan Lasch sedan fixade bonuspinnen till göteborgarna i Scandinavium. Sist ut var Luleå som tappade en 3-0 ledning mot Örebro, men kunde ändå vinna med 4-3 på straffar. Idag går Karlskrona in i seriespelet genom att välkomnar Skellefteå AIK till NKT Arena Karlskrona.

För Växjö Lakers handlar det om hemmamatch där fjolårets raket och finallag Brynäs IF väntar. Brynäs spelar en rolig hockey och jag kan nästan inte tänka mig en bättre start än mot just Brynäs hemma. Gästerna har tappat en del viktiga kuggar, men sportchefen Stefan Bengtzén har en stor förmåga att sätta bra värvningar från nordamerika. Precis som Växjös sportchef Henrik Evertsson. Man har plockat in två riktigt intressanta namn från andra sidan pölen. Nämligen amerikanen Aaron Palushaj och kanadensaren Louie Caporusso, båda forwards. Sen tidigare har man även kvar Kevin Clark och Daniel Paille, samt Mark Zanetti och Ryan Gunderson på backsidan. Lägg därtill backar som Lukas Kilström, Simon Bertilsson och Elias Fälth, samt på forwardssidan en av mina favoriter nämligen Jesper Jensen samt Jacob Blomqvist och Juuso Ikonen. Då har du på pappret ett riktigt bra lag som kommer att göra det jobbigt för Växjö ikväll.

För Växjö är det nu lite upp till bevis för en hel del spelare. För nu är det slut på smekmånaden och försäsongsmatcher. Nu är det något helt annat som står för dörren. Och jag hoppas spelare som Elias Pettersson och Joel Persson verkligen är förberedda nu. Att spela träningsmatcher och gruppspel i CHL är en sak, SHL något helt annat. Men det är med enormt stor spänning jag ser fram mot hur det kommer att se ut i Växjölaget ikväll. Givetvis kommer det att vara lite extra anspänning ikväll inför en premiär, och det tror jag nog kommer att synas ganska tydligt inledningsvis. Men man måste skaka av sig det successivt. Det finns egentligen inte så mycket mer att skriva just nu, troligtvis finns det betydligt mer senare ikväll. Nu kör vi en ny säsong!!

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Cmore Hockey med start kl. 18.50

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *