Kan bli riktigt bra det här

Seger i premiären efter straffar och det känns som det kan bli riktigt bra det här sett till hur laget trots allt presterade över 60 minuter. Och se på f-n, Joel levererar direkt i sin första match i SHL.

 

Även om jag var lite förundrad över hur ovårdat och lite fullt Brynäs spelade denna afton, så var det fantatsiskt kul att se det tempo vi fick uppleva. Det var verkligen en match i min smak. Sen var det samtidigt en ganska typisk premiär, där det var en del problem med passningar, och indianare i egen zon. Och jag tycker att David Rautio i denna match överglänste sin rival i den andra kassen, Viktor Fasth. En klart godkänd insats av Viktor trots allt, men att han kan ännu bättre vet vi alla.

Brynäs fick hålla till mycket på utsidan i spelet fem mot fem. De farliga situationerna för gästernas skapades i PP. Samtliga mål från Brynäs skapades i PP eller i direkt anslutning till ett PP spel. I spel fem mot fem var Lakers klart bäst över 60 minuter och borde också fått betydligt mer utdelning i PP än vad man fick. Vi har skott i ribban från både Peter Andersson och Martin Lundberg. Elias Pettersson tillsammans med Pesonen och Kiiskinen leker hockey på ett fantastiskt sätt ibland och borde också fått bättre utdelning än vad man fick.

Rosèn verkade trivas väldigt bra ihop med Adam Brodecki och Andrew Calof. Trion spelade med en härlig kemi genom hela matchen. Här kommer det levereras med tiden, det är jag säker på. Janne Pesonen är matchens gigant, med ett otroligt driv. Elias Pettersson spelar med sån fart att Brynsä backar blev tvingade att spela över gränsen. Hade inte klagat på ett antal fler PP till hemmalaget. Idag har Växjö Lakers åter fyra kedjor som hotar i alla lägen. Ett ovärderligt vapen. Imorrn är det SAAB Arena i Linköping som gäller, och ytterligare en toppmatch.

Dagens ros till:
Carolina Toresson och Växjö Lakers för att man skapat Studio 97 som fyller upp pauserna. Riktigt bra, riktigt snyggt, riktigt proffsigt!!

Dagens ris till:
Går till matchens domare som jag måste säga gör en riktigt blek insats och jag undrar om dom över huvudtaget hängde med i tempot. Man släppte dessutom väldigt mycket ovårdat spel. UPPRYCKNING!

Sammafattning

Växjö Lakers – Brynäs IF 4-3 (1-2, 2-0, 1-0, 0-0, 1-0)

Period 1.
06.01 0-1 Samuel Asklöf (Mikael Johansson, Juuso Ikonen)
17.31 1-1 Arvid Lundberg (Linus Fröberg, Adam Brodecki)
18.36 1-2 Aaron Palushaj (Kevin Clark, Ryan Gunderson)

Period 2.
28.50 2-2 Janne Pesonen (Linus Högberg, Daniel Rahimi)
38.21 3-2 Joel Persson (Elias Pettersson, Janne Pesonen)

Period 3.
52.07 3-3 Lucas Carlsson (Lukas Kilström, Louie Caporusso)

Straffar.
GWG Janne Pesonen

Utv: VLH 6×2, BIF 9×2
Skott: 26-23
Publik: 4755SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *