Toppmotstånd avlöser varandra

GAMEDAY SHL OMGÅNG 4
Matchdag nr 4 och toppmotstånd avlöser varandra just nu med Skellefteå borta ikväll som start och sedan Frölunda hemma i Vida Arena på lördag kväll. Det är verkligen upp till bevis för Växjö Lakers nu.

Kl 19.00 smäller det åter i Skellefteå Kraft Arena när Växjö Lakers gästar västerbottens stolthet. Och vad kan vi förvänta oss ikväll? Ja, jag vet faktiskt inte riktigt. Prestationen mot Örebro var inte riktigt lika bra som resultatet som gav 3 poäng. Förhoppningen är givetvis att man lyfter sig ganska många procent mot vad man åstadkom mot Örebro, och det är ett måste om man vill ha med sig ett gott resultat även mot Skellefteå. Västerbottningarna började med en trepoängare borta mot KHK. En trepoängare man verkligen fick jobba för och som kom med minsta möjliga marginal när man vann med 2-1. Sen blev det en ordentlig missräkning när man hemmatorskade mot Färjestad med 2-5. En rejäl missräkning kan jag tänka. Men det reparerade man på ett övertygande sätt i förra omgången när plattade till Rögle ordentligt nere i Ängelholm när man komfortabelt vann med hela 7-2.

Skellefteå har ett riktigt bra lag, framför allt offensivt med en förstalina som sticker ut. Den leds av Jocke Lindström, som har Oscar Möller och Pär Lindholm vid sin sida. Men jag tror många lag stirrar sig blinda på den förstalinan och glömmer av den andra med Bud Holloway, Matt Anderson och Jesper Olofsson. I toppen på SHL:s poängliga hittar vi givetvis Joakim Lindström. Men på tredjeplats skuggas han av Janne Pesonen och på en delad 6:e plats återfinns även Pesonens kedje tillika landskamrat Tuomas Kiiskinen. Jag tror det kan bli en riktigt spännande kväll där vi har många matcher i matchen. Lindström, Möller och Holloway mot Pesonen, Kiiskinen och Elias Pettersson.

Det brukar bli riktigt bra matcher dessa två lag i mellan och jag hoppas inte den här kvällen blir något undantag. Vart poängen går är inte lätt att förutse. Små små detaljer kan komma att vara avgörande. Kan också bli en riktigt häftig målvaktsmatch mellan Viktor Fasth och Joni Ortio. Två målvakter som båda börjat lite knackigt men som vi vet har en riktigt hög högsta nivå. Även detta en match i matchen.

Matchstart kl. 19.00 i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Matchen sänds på Cmore Hockey med start kl. 18.30 (Hockeytorsdag)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *