Stabilt och uppoffrande

Stabilt och uppoffrande tycker jag är en ganska bra sammanfattning av Lakers match borta mot Skellefteå. Ett bra spel av Fasth och ett bra spel framför honom. Spelet med puck i egen zon kan bli bättre.

Det pratas väldigt mycket om Skellefteås tredje period, 13-3 i skott och att det var Skellefteå mot Viktor Fasth. Något jag tycker är bullsh….! Visst är Fasth bra, rent överjävligt bra. Men dom som jobbar framför honom är också ruskigt bra. Men jag fokuserar hellre på de två inledande perioderna som lägger grunden till den här trepoängaren. För i de två första perioderna stressar Lakers sönder hemmalaget fullständigt, och är i mitt tycke klart bäst under de 40 första minuterna. Även om framför allt Skellefteå hävdar att dom tog över fr.o.m andra. Det tycker inte jag. Däremot var andra väldigt jämn.

Att vi får se ett sådant övertag i sista perioden har ganska naturliga orsaker. För det första så åker ju Lakers på utvisningar i tid och otid vilket inte gör det enklare för gästerna att spela anfallshockey. Sen blir det ju så med automatik, att man drar sig tillbaka en aning och försöker bevaka och skydda. Jag håller med Viktor Fasth att man gör en riktigt gedigen bortamatch, där alla rätar in sig i ledet, tar på sig blåstället och gör jobbet!

Jag tycker det var riktigt kul och intressant att se Växjös presspel mot Skellefteås backar. Oj, vad puckar man snodde bakom hemmalagets förlängda mållinje! Det som även Växjö ska vara lite missnöjda med denna kväll är effektiviteten. Förmågan att nyttja bra lägen. Här är båda lagen dåliga. En annan sak man måste se över är alla onödiga utvisningar. Detta är mycket av orsaken till varför man tappar momentum i matchen.

Men i det stora hela är jag väldigt nöjd med även prestationen. Och jag påtalade innan matchen att det var viktigt att man steppade upp jämfört med matchen mot Örebro om man skulle ha en chans att få med sig ett bra resultat även från Västerbotten. Och det gjorde man verkligen. Hallams smarta coachning var också ett led i allt detta. Att rätt gubbar var inne mot rätt motstånd. Även om Jocke Lindström var den som trots allt skapade mest själv så tycker Lakers tog bort honom ganska effektivt.

Men det här med utvisningarna måste ses över. Vi kan inte ha så mycket emot oss varje match, eftersom vi inte får så mycket med oss. För visst känns en del saker enormt märkligt. Tex nacksvinget på Daniel Rahimi, som domaren står och tittar på några meter ifrån och bara skakar på huvudet. Sen åker han själv ut för en fasthållning bara några minuter senare. På de senaste120 minterna av spel har vi fått ett PP med oss samt 2 dubbelutvisningar där facit blev spel 4 mot 4. Ett PP alltså på 120 minuters spel. Medan Lakers själva har haft 18 minuter mot sig. Med det i åtanke är det rätt starkt att ligga tvåa i tabellen och vara obesegrat efter 4 omgångar.

Ny toppmatch på lördag när Frölunda kommer till Vida Arena!

Sammanfattning

Skellefteå AIK – Växjö Lakers 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Period 1.
12.12 0-1 Robert Rosén (Tuomas Kiiskinen)

Utv: SAIK 3×2, VLH 6×2
Skott: 29-17
Publik: 4317SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *