Ytterligare en toppmatch

GAMEDAY SHL OMGÅNG 5
Dags för ytterligare en toppmatch där vi så här långt avverkat både Brynäs, Linköping och Skellefteå av tänkta topplag. Sen har inte en del svarat upp så här inledningsvis, men det tror jag kommer förändras.

Det är märkligt vad mycket krisstämplar som delas ut varje år initialt av seriespelet. Rögle har kammat noll och bör kanske sparka sin tränare. Brynäs har bara tagit ett poäng och melin hänger löst. Publiken sviker ligan och hela ligan är i kris. Alltså jag har sådana problem med detta. Ärligt talat, hur ofta ser den här ligan likdan ut vid juletid som den gör när vi drar igång i slutet av september. Ligger Rögle ohjälpligt sist och Brynäs nästsist när vi är inne i mitten av november, ja då är dessa lag i kris, utan tvekan. Men jag är ganska säker på att Brynäs har lyft sig ordentligt i mitten av november och ses inte längre som ett krislag. Då är det något annat lag som fått den stämpeln. Även Rögle kommer lyfta, däremot är det nog viktigt för dom att dom lyfter inom kort. En del hävdar att hockeyintresset sviktar i sverige. Jag hävdar tvärtom, dock är det så att fler väljer TV-soffan, vilket är synd, hockey ska ses live. men publiksiffrorna tror jag även dom kommer lyfta så småningom.

Till dagens match då, där Frölunda står för motståndet. Ett Frölunda som förstärks av hemvändande löftet Lias Andersson. Frölunda har verkligen fyra riktigt bra kedjor ledda av första linan med Joel Lundqvist, Rosseli-Olsen och Ryan Lasch. Men oavsett vilken lina du tittar på så är det riktigt vasst på pappret. Max Friberg och Victor Olofsson, samt Bergenheim, Hjalmarsson och Stålberg är tunga namn. Och sen har vi tvillingbröderna Westerholm dessutom. Till detta kan man nu även lägga till Lias Andersson, som givetvis blir en riktigt bra förstärkning. Karismatiska Roger Rönnberg i båset har säkert drillat sina spelare efter att man granskat Lakers nog med lupp inför dagens batalj.

Lakers kommer garanterat att matcha samma lag som senast mot Skellefteå om inga skavanker eller sjukdomar uppstått. Noah Welch får vi vänta en månad på ungefär innan han ansluter. Ska bli intressant och spännande att se hur Lakers tar sig an dagens match. Frölunda som faktiskt är det enda laget så här långt som besegrat Lakers den här säsongen, vilket man gjorde i en träningsmatch i just Vida Arena där göteborgarna vann en målglad drabbning med 5-4. Det jag minns mest från den matchen är att Frölunda lyckades att checka fast Växjö i deras egna zon under lång sekvenser. Något som jag tror man måste försöka få ordning på för att få med sig ett bra resultat idag. Jag har Frölunda som favoriter den här säsongen, vilket många har. En tuff men långt ifrån omöjlig uppgift. Utnyttjar Växjö sina skills fullt ut kan detta bli en minnesvärd drabbning.

Matchstart kl. 18.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Cmore Sport med start kl. 17.35 (Hockeylördag)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *