Kanadensaren Shinnimin klar för Växjö

Kanadensaren Shinnimin klar för Växjö Lakers. Det står klart nu, då klubben gjort detta officiellt via hemsidan kl. 19.00 ikväll. Brendan Shinnimin kommer närmast från Barys Astana i KHL.

Lite förvånande, lite chockad, förundrad men även nyfiken och förväntansfull. Ja, det är lite så jag känner kring detta. Jag hade faktiskt inte alls förväntat mig någon mer värvning efter att man presenterade Noah Welch. Eftersom man känner att både Carnbäck och Röndbjerg har tagit stora kliv, samt att spelare som både Adam Brodecki och framför allt Pontus Netterberg går som raketer. Man är i och för sig bara 13 forwards eftersom Ludwig Wistén plockats bort, men jag kände ändå att detta laget nog skulle få göra det åtminstone fram till november-december. Men nu väljer alltså Evertsson att bredda forwardsuppställningen med ytterligare en spelare, som dessutom har både forwards och centerkunskaper.

Tittar man på den här spelarens CV så märker man att det finns enorma offensiva skills, men han har inte lyckts slå sig in i NHL. Han gjorde 12 matcher med Arizona under säsongen 14/15 där han fick ihop en poäng. Var tydligen en riktigt lovande junior där han bl.a säsongen 11/12 lyckades skrapa ihop hela 134 poäng på 69 matcher i juniorligan WHL. Har även från och till producerat ganska okej även på AHL nivå. Förra säsongen började han i NLA i SCL Tigers där han noterade 9 poäng på 12 matcher fördelade på 2 mål och 7 assist. Han gick därifrån till Barys Astana i KHL där det blev 17 matcher med resultatet 6 poäng fördelat på 2 mål och 4 assist.

Ganska tydligt en kille på 26 år som behöver ett lyft och en nystart i sin hockeykarriär. En hel del har lyckats med detta i just Växjö Lakers. Så vi får väl hoppas att Brendan Shinnimin kommer hit med dessa ambitioner och att han lyckas. Enligt hemsidan ansluter han till laget under veckan och fungerar allt som det ska är han spelklar till torsdagens hemmamatch mot Mora.SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *