Två lag som inte var fullt nöjda

Växjö Lakers mot Frölunda, match mellan två tippade topplag. Och det var faktiskt två lag som inte var fullt nöjda med lördagens prestation i Vida Arena. Lakers drog det längsta stråt och vann med 3-1.

Först fick vi se en första period som blev söndersliten av en mängd utvisningar på bägge lagen. Det var inte många minuter vi fick se 5 mot spel. Faktiskt halva perioden gick åt till utvisningar, vilket gjorde att spelet blev väldigt sönderryckt och vi såg inte direkt några klara linjer i nånting. Vi fick dessutom två mål i en första perioden, men alla utvisningar till trots kom inget av dom i den spelformen. Det var gästerna som fick hål på Växjö och Viktor Fasth först när Rasmus Dahlin dansade på blålinjen och skickade iväg en puck på mål som tog på Oliver Bohm och ställde Fasth i målet. Men innan signalen för första pausvilan kom kunde Joel Persson skicka ett slagskott på täcket, men som gick vidare till Pontus Netterberg som kunde raka in kvitteringen med bara 20 sekunder kvar av perioden. En period där Lakers är bäst och borde varit i ledningen tycker man. Man vinner skotten med övertygande 20-7.

Andra perioden blev ett enda långt ställningskrig där det enda som hände var en utvisning på Nils Carnbäck för hög klubba. Frölunda får väl perioden knappt på poäng. Tredje är jämn så det förslår, och matchen kunde fallit över till vilket lag som helst egentligen. Det skulle krävas lite extra jobb i några speciella lägen av perioden för att vi skulle få en vinnare. Andrew Calofs jobb vid ledningsmålet är magiskt att se. Hur han  arbetar sig ifatt backen med puck och precis innan blålinjen kan han lyfta på klubban, sno pucken och sen spela fram Brodecki som får tom bur. Och just Calof, Brodecki, Netterberg och Röndbjerg är de 4 vingar som jobbar absolut hårdast denna kväll, vilket gör mig glad.

Och det gör mig ännu gladare att det är just Röndbjerg som får sätta sista spiken när han målar i SHL för första gången. Den hårt jobbande unga dansken var verkligen värd detta. En annan som jag faktiskt vill hylla efter matchen mot Frölunda är faktiskt Robert Rosén, som gjorde mycket bra saker där ute. Lite den gamla Robban igen som gör svåra saker med sådan lätthet trots att det ser ut att gå långsamt. Sen är det ju den här killen längst bak, Viktor Fasth. Han kommer att bli hur viktig som helst den här säsongen. Hans tävlingsinställning i varje situation är riktigt häftigt att se. Vilken värvning! Men trots allt detta så var faktiskt varken Sam Hallam eller Roger Rönnberg nöjda med respektive lags prestation. Vilket i sig är ganska intressant om man tänker framåt

Nästa match är på torsdag hemma mot nykomlingen Mora, vilket också är årets jubileumsmatch där klubben firar sina 20 år. Och flyter allt som det ska så får vi även se vår nya spelare, Brendan Shinnimin på isen på torsdag.

Lördagens ros:
Ger jag utan tvekan till vår danska lilla dynamit, Jonas Röndbjerg, som just nu tar gigantiska kliv i sin hockeykarriär. Och igår fick han göra sitt första mål i SHL. GRATTIS!

Lördagens ris:
Kan inte finna något värt att risa denna dag!!

Sammanfattning

Växjö Lakers – Frölunda Indians 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Period 1.
14.41 0-1 Rasmus Dahlin (Sean Bergenheim, Simon Hjalmarsson)
19.40 1-1 Pontus Netterberg (Joel Persson, Jonas Röndbjerg)

Period 3.
54,27 2-1 Adam Brodecki (Andrew Calof)
55.18 3-1 Jonas Röndbjerg (Eric Martinsson, Daniel Rahimi)

Utv: VLH 5×2, FHC 4×2
Skott: 32-25
Publik: 5002

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *