Betydelselös CHL match i Wales

GAMEDAY CHL GRUPPSPEL OMGÅNG 5
Hur påverkar en betydelselös CHL match i Wales Växjö Lakers kommande spel. För om bara två dagar har man Mora hemma. Ja, det återstår att se. Ledningen har aviserat att man tar med sig Wistén och Madsen från J20.

Växjö Lakers är redan klara för 1/8-delfinal i CHL men har ändå två matcher kvar i gruppspelet, och det mot gruppens jumbo Cardiff Devils. Vi får se Ludvig Wistén och David Madsen från J20. Samt även långtidsskadade backen Ben Youds som närmar sig spel i SHL, följer med laget till Wales. Vi ska nog inte förvänta oss någon sprakande tillställning ikväll. Och det jag hoppas mest med kvällens match är att alla lämnar matchen hela och utan blessyrer. Det känns faktiskt lite så där att åka iväg till Wales för att spela en totalt betydelselös match. Samtidigt som man säkert möter ett lag som ser på detta med annorlunda ögon och gärna vill gå ut och få med sig ett bra resultat.

Växjö ska ju givetvis vinna detta, men det går inte att åka dit och tro man kan ställa in skridskorna. Det provade Davos på i Cardiff vilket starffade sig med en övertidsförlust med 4-3. I Cardiff hittar vi bl.a förra Tingsryds och Modospelaren Drew Paris, vilken var den som avgjorde i OT mot Davos, när han bombade in avgörandet från blå. I Sverige har vi ju en del kulturnissar som klagar på att vissa lag har mycket importer osv. Då ska ni titta på Cardiffs roster. Där består truppen av 16 transatlaner, 4 engelsmän, 1 Skotte, 1 Lett och 2 Walsare.

Det jag är ganska säker på är att Cardiff kommer jobba stenhårt och vill garanterat sälja sig riktigt dyrt. Ska bli intressant att se om Lakers drar något folk. Matchen mot Davos sågs av drygt 2700 i Ice Arena Wales som tar in knappt 3100.

Matchstart kl. 20.00 i Ice Arena Wales, Cardiff
Matchen sänds i SVT Play med start kl. 19.55

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *