En riktigt nyttig förlust

Det räcker egentligen inte att vilja skita ner sig i 2 minuter av 60 utan det krävs betydligt mer attackinställning, framför allt i sista perioden. Därser jag detta som en riktigt nyttig förlust för Växjö Lakers.

Kanske kan man använda dagens sista period som en ledstjärna í fortsättningen av säsongen. Håller inte med Hallam om att kampviljan var stor där ute, kanske sista 2-3 minuterna av matchen när man inser att matchen är på väg att rinna ifrån. Däremot tycker jag mig se ett lag som egentligen har betydligt mer kvalité än hemmalaget föra stora delar av första och andra perioden. Och det skvallrar skotten lite om. Däremot i tredje, när det verkligen gäller och man sitter i förarsätet med en 1-0 ledning. Då tappar man verkligen kampviljan och bli statist. Man står mer och tittar på Djurgårdsspelarna som viner som bålgetingar i Lakers zon. Djurgårdarnas målsättning är klar, att vända på den här matchen.

I ett sådant här läge måste man som lag börja jobba ännu hårdare och bli ännu mer resoluta. När DIF gör 1-1 efter 1.15 så kände jag direkt åt vilket håll detta var på väg. Och det är också oftast så att det lag som jobbar absolut hårdast och målinriktat får utdelning på en tillsynes ganska enkelt sätt. Och mycket riktigt, det blir en skyffling från blålinjen som styrs framför Viktor Fasth. För har man beslutsamheten ser man till att vara där det gör ont, och då får man utdelning.

Sen spelar det egentligen ingen roll att Lakers skapar ett ordentligt tryck mot Reiderborn sista minuterna. Tittar man noga så finns det inte mycket vita spelare där inne och försöker göra det svårt för hemmakeepern utan han ser i stort sett allt som kommer mot honom. Då gör man sällan mål i dagens hockey. Sen har vi en annan sak som faktiskt är helt avgörande, eller rättare sagt kunde varit helt avgörande för Lakers idag. Liam Reddox med ett helt koppel av frilägen. Man kommer aldrig att vinna hockeymatcher enkelt när man inte lyckas förvalta ett enda av alla dessa lägen. Hade bara Liam satt ett av alla dessa så hade Lakers haft med sig poäng hem till småland.

Powerplayet ser snyggt ut, men det är väldigt mycket trampa luft idag. Skotten kommer antingen i blocket eller över/utanför. Och skott som når fram fiskar Reiderborn upp med lätthet för det finns sällan någon där som vill ta kampen. Den enda med lite attityd idag var Pontus Netterberg som bl.a kraschade Djurgårdskassen en gång och fick en tvåa. Kanske inte bra med tvåan, men attityden gillar jag. På det sättet talar man om för Reiderborn att du kan inte slappna av. Och allt är givetvis en resa som Hallam säger, en resa där man nu måste få igång attackpsyket på spelarna. Att få dom att vilja vara där det händer.

På onsdag är det dags igen, och då ska man åter ta sig an CHL och returmötet med Cardiff. Jag hoppas verkligen att det finns lite jävlar anamma och vilja att visa att man fasen är bättre ä´n vad man visade i Wales senast.

Sammanfattning SHL Omgång 7

Djurgårdens IF – Växjö Lakers 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

Period 2.
36.13 0-1 Martin Lundberg (Liam Reddox, Eric Martinsson)

Period 3.
41.14 1-1 Mikael Ahlén ( William Lagesson, Linus Johansson)
51.28 2-1 Lukas Vejdemo (Jesper Pettersson, Marcus Högström)

Utv: DIF 4×2, VLH 5×2
Skott: 19-26
Publik: 5879

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
 1. Staffan Samuelsson
  Staffan Samuelsson says:

  Jag tycker att man ganska tidigt kunde se lagets ointresse. Inkl. ledarna.
  De tycker tydligen att poäng mot Djurgården inte är så viktiga.
  Djurgår´n matchade för vinst, Högström 32 min t.ex.
  Jag har inte kollat men Hallam rullade nog runt ganska jämt fördelat på manskapet. En svacka kan alla ha, men det är lite knepigt att de alltid beter sig så här mot Djurgården?????????

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *