Svår match väntar mot ett bra DIF

GAMEDAY SHL OMGÅNG 7
En ny utmaning står för dörren och en svår match väntar mot ett bra DIF som så här långt gjort det riktigt bra i inledningen av säsongen. En femte plats för stockholmarna efter 6 spelade matcher.

Förra säsongen förlorade inte Växjö mot Djurgården vid ordinarie tid någon gång. Det blev 3 av 4 segrar och totalt 9 poäng av 12 möjliga. På Hovet blev det totalt 4 poöng av 6 möjliga. Två matcher som slutade oavgjort vid full tid och där Djurgården vann den första på straffar. Den andra matchen där uppe blev tvärtom, med Växjö som segrare efter straffar. De två mötena i Vida Arena slutade med småländska segrar och totalt 6 av 6 möjliga poäng. Djurgården har värvar smart tycker jag där Kanadensaren René Borque visat sig vara riktigt intressant. Efter 6 spelade omgångar parkerar kanadensaren på en fin fjärde plats i SHL:s poängliga. Den gamla Colorado forwarden har så långt gjort hela 6 mål på lika många matcher och totalt 9 poäng. Verkar som Djurgården hittat en riktig guldpojke här.

Dessutom har man fått hem Andreas Engqvist samt backen Tom Nilsson. Och för bara några dagar sedan stod det klart att man även får hem backen Linus Hultström, som är lite av en personlig favorit. Det är en riktigt svår match som väntar våra krigare, det är jag helt övertygad om, och känslan är att det faktiskt kan bli den första inkasserade förlusten den här säsongen. Givetvis styrs allt av lagets inställning, så är det ju. Men jag tycker att vi sett lite oroande tendenser de senaste två matcherna som kan vara saker som visar sig vara svårare att ta sig ur än man tror. Det gäller att gå till jobbet varje dag, oavsett vad det står på motståndets tröja. Och här anser jag att man har en del att jobba på.

Det som stör mig i skrivande stund är att vi inte vet något om Brendan Shinnimin, om varför han inte spelade senast och om han kommer att vara med idag. Och det stör mig mest, detta hysch hysch om Erik Josefsson. VXO News kommunicerade ut häromdagen att Josen är borta i 6 veckor. Men inget bekräftat från Växjö Lakers. Inte ett ord om vad som hänt Josen. Det här tycker jag faktiskt är riktigt riktigt dåligt av klubben att inte kommunicera ut till fansen. Vi vill alla veta hur det är med Josen, vad som hänt och hur länge han förväntas vara borta. Det är fem dagar nu sedan matchen i Cardiff och klubben har inte sagt ett ord. Svagt.

Jag såg lite av träningen i fredags morse och kunde då i alla fall konstatera att både Elias Pettersson och Joel Persson fanns på isen. Ingen av dessa två kom till start under torsdagen mot Mora. Dessutom fann även Brendan Shinnimin på isen. Det återstår att se vilket lag man ställer på hovets is i eftermiddag.

Matchstart kl. 14.00 på Hovet, Stockholm
Matchen sänds på Cmore Sport med start kl. 13.50

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Lakers1997
    Lakers1997 says:

    Kan ju vara så att de inte vill gå ut med skadan då den kanske inte är helt fastställd gällande frånvarotid osv. Men vet de vad problemet är samt hur länge han blir borta så är det alldeles för dåligt. Det är ju liksom inte en tight 7-matchers serie i ett slutspel som spelas nu.

    Kan du inte skriva ett inlägg om Dahlén och vad du tror om Växjös chanser? Jag har svårt att se en plats för honom nu i denna truppen. Inte att han inte platsar men det finns definitivt andra lag som är mer beroende av hans tjänster. Jag gissar på LHC, en joker är HV då Engvall är borta till årsskiftet.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *