Ännu ett defensivt skickligt motstånd

GAMEDAY SHL OMGÅNG 8
Ikväll startar back-to-back mötet med KHK, som får anses vara ännu ett defensivt skickligt motstånd även om jag ser att just KHK trots allt förändrat sitt spel en aning från förra årets väldigt defensiva tänk.

De matcher jag sett med KHK den här säsongen ger mig en känsla av att Molin och hans stab skruvat lite på en del offensiva parametrar och att man faktiskt har ett betydligt större offensivt tänk i det man gör. Ibland ställer man upp, men ibland sätter man även upp en rejäl forecheck när tillfälle ges. Men det som jag tycker mig ser som störst skillnad är att det i år finns en vilja i KHK att återta pucken när man förlorat den. När man i offensivt läge tappar pucken så sätter man press för att så fort som möjligt återta den. Vilket jag anser är en strategi som de flesta lagen i SHL har. Och här har även KHK tagit steg.

De tuffaste förlusterna på spelarsidan inför den här säsongen för KHK är väl Jimmy Andersson som gick till LHC, Alexander Bergström som provar sina vingar i KHL med Sibir Novosibirsk. Sedan valde ju målvakten Johan Holmström att sluta. Men man har en bra målvakt i Johannes Jönsson och nytillkomna Henrik Lundberg från Västerås. På backsidan har mna förstärkt upp med Bobbo Pettersson från Örebro och Cory Murphy från just Växjö, som idag kommer hem för första matchen i Vida Arena sedan han lämnade för KHK. På forwardssidan har man tagit Konstantin Komarek från Malmö samt Henrik Törnqvist från LHC.

För Växjös del gäller det att fortsätta kunna hantera ett mer defensivt motstånd även om det nu, enligt min uppfattning, är en viss skillnad från förra årets KHK, så är det ju fortfarande ett mer defensivt lag, vilket är förståeligt. Mot Cardiff senast är man spelmässigt överlägsna men har svårt med tålamodet, och disciplinen att göra hela jobbet fullt ut. Det här blir ännu viktigare ikväll när man möter ett defensivt motstånd som är många klasser bättre och skickligare än Cardiff. Shinnimin gjorde debut i onsdags och förväntas ju gå in i sin första SHL match ikväll. Han fick en bra start med ett mål på kontot. Arvid Lundberg vilade då han då kände sig lite krasslig, och det gjorde även Pesonen, men båda förväntas vara tillbaka ikväll.

Kan också tänka mig att Viktor Fasth är tillbaka mellan stolparna då det var Andrén som stod mot Cardiff senast. Kvällens match är starten på ett hockeydygn i back-to-back mötets tecken. Imorrn vänder det söder ut till Blekinge för returmöte imorgon kväll kl. 18.30. Tufft schema för Växjö Lakers med 3 matcher på 4 dagar. Något som jag samtidigt tror spelarna gillar, att det är tätt mellan matcherna och att man får upp matchflåset ordentligt.

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Cmore Hockey med start kl. 18.50SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *