Fasth får hålla sin andra nolla

Viktor Fasth får hålla sin andra nolla för säsongen när KHK slås tillbaka med 5-0 hemma i Vida Arena. En match där jag tycker Lakers visar sin klass i 60 minuter och vinner utan darra en enda gång.

Och det är fantastiskt kul att se hur bra Växjös powerplay är så här långt in i säsongen. Äntligen har det blivit ett riktigt vapen. Ett sorgebarn annars ända sedan vi kom upp i SHL. Idag är utdelningen hela 60%. Samtidigt ska vi också hylla PK spelet som faktiskt är riktigt magiskt. Fyran som är inne på isen är extremt bra på att stänga farliga spel. Man tillåter knappt ett enda spel över centrallinjen, något som nästan är ett måste för att ett PP ska fungera bra, och ge utdelning. Och skotten från blå täcker man med bravur. Och det som letar sig igenom fiskar Viktor Fasth upp. Ska man klaga på nått så är det väl spelet i egen zon ibland som blir lite väl naivt, och man ställer till det för varandra. Men det är garanterat sånt som man slipar bort över tid.

Jag säger bara Joel Persson från Osby. Tre assist idag och agerar kamikaze pilot på blå linjen ibland när han fintar upp checkande motståndare ända upp till korvmojen på medialäktaren. Han har sådan kyla den killen och vågar sig på saker som inte en div 1 spelare ens ska prova på som ny i SHL. Visst gör han lite grodor ibland, men man måste tillåta en sådan typ av spelare att göra misstag. Annars kommer han inte våga göra de där sakerna som bidrar till en grym offensiv för laget.

Idag var Växjö Lakers helt enkelt för bra för Karlskrona. Och det som måste varit frustrerande för gästerna är att Lakers inte släpper på intensiteten under de 60 minuter som spelas, vilket i sin tur inte ger KHK någon luft under vingarna alls. Det var faktiskt en riktigt solid insats måste jag säga. Kul att se Lakers Lakejer hylla sin gamla hjälte Cory Murphy efter matchen med blommor och ett avtack för de år han gjort i klubben. En riktigt fin gest.

Det var första halvlek av två i detta back-to-back möte med KHK. Imorgon smäller det igen nere i Örlogsstaden när dessa två lag åter kliver in på isen, men denna gång i NKT-Arena Karlskrona. En helt ny match, med nya förutsättningar där vad som helst kan hända. Mitt tips är att vi får en helt annan matchbild.

Sammanfattning

Växjö Lakers – Karlskrona HK 5-0 (1-0, 2-0 , 2-0)

Period 1.
16.50 1-0 Tuomas Kiiskinen (Elias Pettersson, Joel Persson)

Period 2.
24.46 2-0 Liam Reddox (Eric Martinsson, Martin Lundberg)
27.38 3-0 Janne Pesonen (Elias Pettersson, Joel Persson)

Period 3.
48.41 4-0 Pontus Netterberg (Linus Fröberg, Ben Youds)
56.18 5-0 Tuomas Kiiskinen (Joel Persson, Elias Pettersson)

Utv: VLH 4×2, KHK 5×2
Skott: 35-21
Publik: 4360

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *