Är man motiverade att följa upp gårdagen

GAMEDAY SHL OMGÅNG 9
Igår spelade man rikigt bra och övertygande i 60 minuter. Men nu är frågan, är man motiverade att följa upp gårdagen och verkligen leverera en rejäl hockey i ytterligare 60 minuter hockey?

Ja, frågan är högst relevant. Vi såg två ganska lama prestationer mot Cardiff i CHL, samt en halvdan prestation mot Mora. Däremot såg det bra ut mot Djurgården trots förlusten. Jag är orolig för att en portion av lättja kan leta sig in och då kommer det att bli en jobbig kväll. Förhoppningen är ju att Hallam och ledarstaben kan ingjuta en lika stor skärpa som man visade igår. Men risken är ganska stor att vi kommer få se ett lite mer bekvämt Växjö Lakers inta isen i NKT-Arena i Karlskrona. Det är en sån där känsla som smugit sig på mig under dagen.

KHK hade en ganska jobbig kväll igår, och tiden att vila med puck var verkligen begränsad. Tidpunkterna i matchen där Växjö gick ner sig var ganska få och korta, vilket gjorde att matchen blev ganska jobbig för gästerna. Idag står vi med helt nya förutsättningar där gårdagen tillhör historien och inte betyder någonting för dagens match. KHK lär vara fyllda till bredden med revanschlusta och därför räcker det att Lakers går ner sig några procent så kommer det blir jobbig. Det Växjö gjorde väldigt bra igår var att man var väldigt noga i sitt spel. Man såg till att den höga trean alltid var hög så att KHK oftast fick vända mot ett väl samlat Lakers försvar. Vilket i sin tur ledde till att man ofta bröt KHK:s anfallsförsök ganska tidigt.

Och då är vi tillbaka där med hur viktigt det är att jobba i bägge riktningarna för att vinna hockeymatcher. Även om du är överlägsen rent spelmässigt så måste du göra jobbet fullt ut för att få med dig ett resultat som speglar ditt spelmässiga övertaget. Det gjorde Lakers igår, därför hade vi 5-0 på tavlan när slutsignalen ljöd.

När det gäller Lakers så tycker jag det var kul att åter se Kiiskinen tillsammans med Rosén. Tillsammans med Calof utgör dom nu en trio som många faktiskt trodde skulle bilda en kedja tillsammans innan säsongen drog igång. Och jag tycker dom gör det bra. Calof tycker jag går från klarhet till klarhet, och han gör verkligen jobbet. Kiiskinen är som vanligt glödhet och hängde två baljor igår, båda i PP. Kul att åter även ha Janne Pesonen i målprotokollet. Igår var det faktiskt bara forwards som gjorde mål. Sen har vi den sista utposten som vi inte behöver säga så mycket om mer än att poängtera hur viktig han är. Back-to-back, match nr 2 står för dörren. Vem sspänner musklerna mest idag?

Matchstart kl. 18.00 i NKT-Arena, Karlskrona
Matchen sänds i Cmore Sport med start kl. 17.30 (SHL Hockeylördag)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *