En stor portion tur krävdes

Matchen borta mot KHK blev ungefär vad jag befarade. Växjö Lakers mötte ett mer tillknäppt och taggat lag och var inte beredd att göra jobbet. En stor portion tur krävdes för att få med sig ett bra resultat.

Sen är det ju givetvis så att bra lag har tur, en klyscha, men så är det. Sista halvan av tredje perioden började tåget tuffa igång och man kom, med lite mer vilja, ner djupare i KHK:s zon. Detta gav ju givetvis bättre lägen och det var ju bara ett mål att hämta upp. Calofs kvittering är resultatet av att man helt plötsligt vill stoppa in näsan där det är lite mer obekvämt, och resultatet väntar inte på sig. Ett krigarmål helt enkelt, vilket krävs i en sådan situation. Så det målet är ingen tur. Däremot det som händer 1 minut senare är tur, och sånt som ibland händer framför allt lag som är bra, eller för tillfället går väldigt bra. Först en solklar handpassning direkt efter tekning, som domarna missar. En avblåsning där och vi hade fått en ny tekning i mittzon och en annan situation. En situation som mycket väl kunde lett till att Växjö ändå avgjort på ett annat sätt, eller KHK. Något vi aldrig kommer att få veta.

Istället får Växjö kvar pucken i anfallszon och Elias Pettersson kan vända och vrida några gånger bakom Johannes Jönsson i HKH kassen, innan han hittar upp med en backhand till Oliver Bohm. Oliver skickar sedan en myra från blå som åter igen lite turligt letar sig in mellan benen på Jönsson. Sen är det så att ett Växjö i ledning är inte lätt att tampas med med så lite speltid kvar. Så Shinnimin premiärmål i SHL kom ganska logiskt i öppen bur när KHK försöker forcera för en kvittering. Surt givetvis om man är KHK supporter, det har jag full förståelse för, när man är så nära en trepoängare. Man har också många chanser i matchen att utöka sin ledning. Men KHK:s defensiva taktik har ju givetvis sina nackdelar, och kanske var det lite av det vi såg igår.

Självklart bör KHK ha med sig minst en poäng igår, men samtidigt tycker jag inte att man ska beskylla förlusten på en domarmiss, som detta givetvis var. Men självklart är det så att missen blir mer påtaglig eftersom den blev en del av avgörandet. Samtidigt har vi andra situationer i matchen som också kunde varit avgörande för matchens slutresultat. Jag tänker på bl.a Kiiskinens friläg där han blir hakad i handsken vilket domarna faktiskt ser, och som jag tycker är riktigt bra att man upptäcker. Däremot blir jag förundrad över varför inte herr Sjöberg blåser straff. Vi har två jagande spelar snett bakom Kiiskinen, men friläget är ju 100%-igt. Detta hade kunnat ge ett betydligt tidigare 1-1 resultat och en annan match, eller inte. Men åter igen, det är surt som fan givetvis att domarna missar handpasset.

När det gäller Växjö Lakers prestation är den långt ifrån fredagens, det tror jag vi alla kan vara överens om. KHK gör sitt spel dubbelt så bra, vilket gör att Växjö minst behöver lägga sig på samma nivå som på fredagen, vilket man inte gör. Det är inte lika självklart denna gång att man vill sticka in näsan där det är mer obekvämt att spela. Sen ska man väl vara ärlig att säga också att matchen var ganska jämn fram till KHK gör 1-0. Därefter får KHK den boost dom behöver och Växjö tappar lite glöd och ork att göra jobbet. Växjös taktik var rätt i tredje där man helt enkelt skickar puckarna ner till Johannes Jönsson för att få tekningar och börja i anfallszon istället. Men då måste centrarna vara mer tävlingsvilliga och vinna tekningar. Det var lite si och så med det. Sen har ju både den här gruppen, och även förra årets grupp visat sin styrka att komma igen i matcher där dom egentligen inte riktigt är på plats.

Red Bull Salzburg bli Lakers motstånd

I fredags lottades första rundan i CHL slutspelet för Växjö Lakers. Motståndet i åttondelsfinalen blir Österrikiskt genom Red Bull Salzburg. Första matchen lagen emellan spelas den 31/10 eller 1/11. Detta är således inte klart i skrivande stund. Returen spelas sedan hemma i Vida Arena den 7 november. Vinnaren mellan Växjö och Salzburg ställs mot vinnaren mellan Red Bull München och SC Bern. På den nedre delen av samma stege gör Nottingham Panthers, ZSC Lions Zürich, Frölunda Indians och Bili Tygri Liberec upp om platserna fram till en semifinal. På den andra stegen hittar vi Tappar, JYP, EV Zug, Kometa Brno, Adler Mannheim, Brynäs IF, Malmö Redhawks och Ocelari Trinec. Alla svenska lag utom HV71 gick till slutspel.

Sammanfattning

Karlskrona HK – Växjö Lakers 1-3 (0-0, 1-0, 0-3)

Period 2.
30.36 1-0 Emil Larsson (Joel Kellman, Alexander Deilert)

Period 3.
53.35 1-1 Andrew Calof (Daniel Rahimi, Eric Martinsson)
54.36 1-2 Oliver Bohm (Elias Pettersson, Liam Reddox)
58.52 1-3 Brndan Shinnimin (Janne Pesonen)

Utv: KHK 5×2, VLH 6×2 + 1×10
Skott: 25-39
Publik: 3950

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *