En match består av minst 60 min speltid

En match består av minst 60 min speltid och därför är det omöjligt att lyckas ta hem poäng när man bara spelar 10 av dessa 60 min per match. I 2 matcher nu har vi sett ett krampande Växjö forcera i slutet, utan resultat.

Just nu ser vi ett Växjö Lakers som nästan ser ointresserat ut på planen vissa stunder. Man har stora delar av puckinnehavet, och man vinner dessutom skotten. Men det är krampaktigt. Det ser nästan ut som att man står och trampar vatten, eller t.o.m luft. Vi har spelat två matcher nu där man spelmässigt har varit bättre än motståndet men motståndet har hittat ett par tillfällen tidigt i matchen där Lakers är mest oinspirerat och ovilligt att göra jobbet, där man helt enkelt utnyttjar både hel och halvchanser. Just nu känns det lite som att man har en inneboende känsla i laget som hela tiden säger -”Vi vänder detta ändå.” Men det gör man inte, inte med den inställningen.

Jag satt med min morbror igår och tittade på matchen, och även han förundrades över hur mycket puck och del av spelet som Växjö hade, men det hände inte mycket. Man hoppas från varje periodpaus att det ska komma ut ett heltaggat lag som äter upp sina motståndare. Men det känns mer som att någon har tryckt på knappen ”Repeat”. Vi har fått en tyngre och elakare stomme i laget inför den här säsongen. men det märktes knappast i matchen mot Malmö där åter igen Nichlas Hartdt fick sätta tonen i det fysiska spelet. Något som våra tekniska och skickliga spelare inte är bekväma med. Då ställer man sig frågan varför man inte ändrar på en sådan sak nu när man har spelare som Rahimi, Lundberg, Peter Andersson och andra tuffa spelare som Linus Fröberg och Pontus Netterberg. Istället tillåts Hardt med flera att fortsätta köra över Växjöspelare.

Det här gör mig fundersam. Nu är viktiga kuggar som Pesonen och Josefsson långtidsskadade, och direkt tycker man sig se att laget går ner sig ytterligare. Igår verkade det inte finnas någon naturlig målskytt alls. Hur många frilägen har Reddox haft den här säsongen? Jag vet inte, men jag vet att han missat samtliga. Grunden till allt tror jag är att man inte riktigt vill stoppa in näsan där det är obekvämt och där det gör lite ont. Man valsar runt väldigt mycket på utsidan och verkar vara nöjda med det. Det är väldigt sällan i matcherna som vi ser Växjös spelare ens försöka ta insidan. Det finns ingen vilja att ta pucken på mål, och sen med mycket folk driva mot kassen. Det gör för ont tydligen.

T.o.m det som varit en riktig smällraket i inledningen av säsongen, PP, har fullständigt havererat. Vi får 3 tillfällen till PP igår mot Luleå då de andra 2 var dubbelutvisningar. Under dessa 3 utvisningar hände i stort sett ingenting som fick mig att ens lyfta en millimeter i soffan. Allt går i slow motion och avsluten tas antingen från fel lägen eller så går dom i blocket. Ett lag som man tidigt i matchen ger en enkel ledning kommer arr offra liv och lem för att behålla den. Och det gjorde Luleå igår, man täckte allt. Och det som letade sig igenom blev plockpotatis för Lassinanti.

Laget spelar bra på så vis att man är det laget som hela tiden har spelet och största tiden med puck. Men det viktigaste av allt saknas helt just nu och det är bettet och det där extra som krävs i den delen av banan där det händer. Växjö kommer att fortsätta att förlora matcher nu och dala i tabellen om man inte hittar mer vilja och jävlar anamma i truppen.

Sammanfattning

Luleå Hockey – Växjö Lakers 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

Period 1.
03.34 1-0 Isac Lundeström (Johan Harju, Ryan Johnston)
16.42 2-0 Patrick Cehlin (Johan Harju, Niklas Olausson)

Utv: LHF 5×2, VLH 6×2
Skott: 16-23
Publik: 5022SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *