Fyra hela femmor, men utan Welch

GAMEDAY SHL OMGÅNG 12
Växjö Lakers kommer till spel med fyra hela femmor, men utan Welch i laget ikvällens bortamatch mot Färjestad. Doch har den efterlängtade amerikanen tränat med laget under veckan som har gått.

Dags för första matchen mot Färjestad den här säsongen. Karlstadlaget som gått som en ångvält inledningsvis av säsongen. med en match mer spelad än Lakers toppar man tabellen på fina 27 poäng före Lakers på 22. FBK kommer närmast från en förlust mot ett annat succélag så här långt, nämligen Örebro, somvann senast hemma i Behrn Arena med 3-2 och nöp samtliga poäng i den fighten. En förlust som definitivt inte Karlstadlaget är vana vid den här säsongen. Johan Ryno har gått från klarhet till klarhet och verkar nått fram till den säsong där genombrottet äntligen kommer för honom. Leder just nu inte bara FBK:s interna poängliga utan även hela SHL:s med 19 poäng fördelade på 1 mål och hela 18 assist. En riktig playmaker.

Växjö Lakers kommer från 2 raka förluster, och det har sett allt annat än bra ut. Senaste bortamatchen mot Luleå ägde man spelmässigt men var totalt slätstrukna, utan möjlighet att jobba in en enda puck bakom Lassinanti. Ett enda mål gjort på 120 minuters ishockey är inte alls godkänt. Nu börjar sakta men säkert konkurrensen öka i och med Noah Welchs anslutning till truppen. Idag är det endast Welch av alla friska spelare som inte är med på isen. Hallam matchar från start fyra kompletta femmor, alltså 12 forwards och 8 backar. En ganska tydlig signal att här har ni alla er chans, visa vad ni vill.

Med vår bästa defensiva center och vår bästa offensiva center borta så får Brndan Shinnimin gå in och centra i tredje linan jämta Andrew Calof och Martin Lundberg. Carnbäck tar hand om fjärdelinan som center tillsammans med Pontus Netterberg och Jonas Röndbjerg. En gissning är att Viktor Fasth kommer vakta buren i denna seriefinal.

Matchstart kl. 19.00 i Löfbergs Arena, Karlstad
Matchen sänds i Cmore Hockey med start kl. 18.50SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *