Hur mycket vill man vinna

GAMEDAY CHL 1/8-DELFINAL
CHL slutspelet börjar och min första tanke är en frågeställning om hur mycket vill man vinna detta egentligen. Sista två matcherna i gruppspelet tydde inte på det även om det säkert handlade om underskattning mer.

Just nu blir mitt skrivande ganska sporadiskt, men jag ska försöka tugga igång sakteliga. Men nytt jobb kräver ganska mycket tid även utanför ordinarie arbetstid, så jag får skriva när läge finns och givetvis orken. Efter förlusterna mot Malmö och Luleå har man steppat upp rejält de senaste två matcherna vilket är glädjande givetvis. Och fantastiskt kul att se unga Elias Pettersson dominera isen som han gör. Han kommer bli en gudabenådad hockeyspelare. Det tror jag alla är överens om. Till helgen är det åter dags för en ny omgång av back-to-back, denna gång mot Rögle.

Men innan det så ska match ett i bäst av två spelas i CHL slutspelets första runda. Lakers vann sin grupp och blev sedan lottat mot Red Bull Salzburg från Österrike. Salzburg slutade som tvåa i grupp A efter Tappara Tampere som vann gruppen ganska överlägset. Österrikarna fick stryk av finnarna hemma i Salzburg med hela 1-6, och returen i Tammerfors slutade även den med finsk seger 4-2. I Salzburg hittar vi 2 spelare som vi känner igen från korta sejourer i svensk hockey, och det är två amerikanare. Alex Aleardi som bl.a spelade i Rögle, samt Rob Schremp som gjorde en sejour i Modo säsongen 11/12 och i Skellefteå 14/15.

Red Bull Salzburg spelar i ligan som förkortas EBEL och som står för Erste Bank Eishockey Liga. Ligan är en proffsliga som inte enbart består av Österrikiska lag utan har tex ungerska Fehérvár AV19, italienska HC Bolzano, Kroatiska Medvecak Zagreb och Tjeckiska Orli Znojmo. Ligan leds för närvarande av Vienna Capitals och Red Bull Salzburg hittar vi på en femte plats i tabellen. Regerande mästare är just Vienna och Red Bull vann senast säsongen 15/16 då Orli Znojmo slogs tillbaka i EBEL finalen.

Oavsett vilka lag man möter fr.o.m nu så krävs det bra insatser för att få med sig bra resultat. Så jag hoppas verkligen att man åker ner till Salzburg med bästa tänkbara lag. Hade man kunnat spela en SHL match kan och ska man även spela kvällens match i Österrike. Det är min åsikt. Har man en annan åsikt i Växjö Lakers så påpekar jag åter igen att man kanske inte borde vara med i så fall. Matchen spelas i bäst av 2 och det betyder helt enkelt att matchresultatet ikväll är ett halvtidsresultat som tas med till returen i Växjö om en vecka.

Matchstart kl. 19.30 i Eisarena Salzburg
Matchen sänds i SVT Play med start kl 19.25SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *