Många som saknas inför returen

GAMEDAY CHL 1/8-delfinal 2

Det är bara att konstatera att en del skador samt juniorer på landslagsläger gör att det är många som saknas inför returen mot Red Bull Salzburg i Vida Arena ikväll. Vi har ca 8-9 spelare borta av olika anledningar, vilket gör kvällen extra svår. Hur formerar Hallam det här laget?

Elias Pettersson, Linus Högberg, Jonas Röndjerg, David Madsen och Dominik Bokk är på landslagsuppdrag. Tuomas Kiiskinen, Janne Pesonen, Erikr Josefsson och Arvid Lundberg antas alla fortfarande vara skadade. Vilket säkert betyder att Ludvig Wistèn plockas upp samt någon mer. Om Sam Hallam vill ha laget vidare i CHL bör han coacha ganska hårt och lägga mycket ansvar spelare som Welch, Martinsson och Rahimipå backen, samt Rosèn, Calof och Martin Lundberg framåt.

Vi ligger under med en baljavid start, vilket är helt okejkan jag tycka, och ingen omöjlighet. Men jag tror ändå att Sam måste belasta ett fåtal ganska hårt ikväll för att det här ska gå vägen, om viljan finns att det ska gåvägen, vill säga. I vanliga fall har Växjö Lakers en ganska dålig ovana att alltid lägga sig på motståndarens nivå, vilket man gjorde nere i Salzburg. Vilket gjorde den matchen extremt dålig och intetsägande. Växjö är så pass mycket bättre att man ska kunna driva den här matchen och vara det spelförande och dominanta laget. Något man har tydligt ganska svårt för.

Det ska bli intressant att se hur Hallam väljer att formera laget inför kvällen. Vem står tex, fortsätter Andrèn att spela CHL, eller är det dags för Fasth? Kommer han att plocka upp tillräckligt från J20 för att fyllafyra kedjor, eller kommer han att nöja sig med tre kedjor idag? Vid kl. 19.00 släpps pucken i Vida Arena, och då vet vi!

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Viasat Hockey och Viaplay med start kl. 18.55 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
3 Kommentarer
  1. Staffan
    Staffan says:

    Underbart om han är tillbaka, framför allt för Erik men även för laget och osh fansen. Är det mjälten som har varit problemet?

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *