Imponerande tålamod med sig själva

Växjö Lakers visar verkligen ett imponerande tålamod med sig själva när det inte riktigt klickar i vissa matcher. 4-1 ledning borde nog även Karlskrona kunnat stänga ner tycker jag, men Lakers ville annat!

Att ligga under med 4-1 efter halva matchen är givetvis tungt för vilket lag som helst, och suger ju ut all tänkbar energi man kan ha. Men Växjö Lakers har många gånger under Sam Hallams ledning visat på otrolig karraktär, och en till synes outtröttlig tro på att man kan vinna i alla lägen. Idag var inte Viktor Fasth där och tog dom där viktiga puckarna eller ställa frågor till sina egna spelare. Istället fick han efter 4-1 kassen lämna plats till Viktor den andra. Ett sätt från Sam Hallam att väcka laget i tillräckligt god tid så man ger sig själva chansen åtminstone att komma ikapp. Och man kan väl i efterhand konstatera att Lakers efter målvaktsbytet tar över matchen helt och fullt rent spelmässigt.

Och jag tror att man känner att man måste ha kontakt igen innan periodvilan, och så blir det också. Linus Fröberg gör 4-2 och strax efter det bombar Joel Persson in 4-3 och det är helt och fullt match igen med 20 minuter kvar. Lakers startar även tredje perioden med inriktning och fullt tryck mot KHK kassen och utdelningen kommer ganska snabbt och det är åter Linus Fröberg som gör sin bästa match för säsongen utan tvekan. Och det är även Fröberg som tillsammans med Andrew Calof ligger bakom segerkassen där Calof får stå för målet. Ett mål som granskades men som jag tycker bedömdes riktigt när man godkände det. Det är ju faktiskt KHK backen som stör sin egen målvakt, och Fröberg rör ju knappt honom, vilket man ser på reprisen ganska klart.

Det är helt klart en galen vändning, samtidigt som KHK fortfarande har ett och annat att fundera på. Även om Lakers är serieledare så borde även KHK klarat att stänga ner den här matchen med rätt inställning och rätt taktik. Personligen tycker jag att KHK borde ha spelat enbart grishockey från det att dom gör 4-1. Man skulle krymt ytorna i mittzon, och bara enkelt spelat sarg ut. Istället släpper man in Lakers ganska enkelt och väl inne i offensiv zon är nog Lakers ligans bästa lag.

Lakers har fortsatt svårt att initialt i matcher mot lag längre ner i tabellen att trampa igång ordentligt direkt från start. Man kör på framåt och tappar lite huvudet på vägen och det blir svängdörrar i försvarsspelet. Men det är väl kanske psykologisk sak som är svår att kontrollera både för ledarna och spelarna. Men vi ska inte klaga, när man gör den här typen av vändningar och visar varför man ligger i toppen. Stort plus ikväll som sagt till Linus Fröberg, med sina 3 poäng (2+1). Och det var egentligen bara Andrew Calof av de förväntade poängmakarna som gjorde mål ikväll. Utöver det var det vanligen mindre produktiva spelare som låg bakom dagens 3 poäng för Lakers. Vill även nämna vår kapten då han ikväll går av banan utan mål men med 4 assist i bagaget. På torsdag är det åter dags för match på Hovet, en plats Växjö Lakers inte alls gillar att spela på. Djurgården står för motståndet, som ikväll tog en bonuspinne efter straffar mot Frölunda i Scandinavium.

Sammanfattning

Karlskrona HK – Växjö Lakers 4-6 (2-1, 2-2, 0-3)

Period 1.
03.19 1-0 Daniel Gunnarsson (Joachim Rohdin, Cory Murphy)
04.36 1-1 Pontus Netterberg (Joel Persson)
05.48 2-1 Emil Lundberg (Bobo Petersson, Cory Murphy)

Period 2.
20.35 3-1 Henrik Törnqvist (Henrik Nilsson)
28.58 4-1 Marcus Paulsson (Mattias Guter)
32.56 4-2 Linus Fröberg (Liam Reddox, Linus Högberg)
35.02 4-3 Joel Persson (Elias Pettersson)

Period 3.
45.54 4-4 Linus Fröberg (Liam Reddox)
53.42 4-5 Andrew Calof (Linus Fröberg, Liam Reddox)
59.58 4-6 Brendan Shinnimin (Liam Reddox, Erik Josefsson)

Utv: KHK 2×2, VLH 2×2
Skott: 22-26
Publik: 3178

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *