Sätter inte DN ribban väldigt lågt

Tre poäng och en Rahimi som sätter en prägel på matchen som skapar känslor. Underbart att skåda, men tycker sedan allt får ett löjens skimmer över sig. Sätter inte DN ribban väldigt lågt för fortsättningen?

En situation som faktiskt händer ibland utan att det får några konsekvenser alls. Att ett knä träffar ett lår är inget ovanligt i hockey med tanke på alla åkriktningsändringar som görs i ett enormt uppskruvat tempo. Jag känner spontant att anmälan och avstängningen på Daniel Rahimi är kontentan av en liten minihäxjakt som anfördes av TV, Skellefteå och senare sociala medier. Om man tar en sådan anmälan och stänger av en spelare för detta på 3 matcher så har man som disciplinnämnd satt sig i en ganska dålig sits tycker jag. Jag hade köpt en tvåa på banan, men en avstängning på tre matcher känns ju väldigt märkligt. Alla sammanstötningar med ben mot ben, knä mot knä och knä mot lår kommer ju att ifrågasättas fr.o.m nu.

Antingen känner sig DN tvungna att ta en avstängning pga trycket utifrån eller visar man bara upp en väldigt dålig känsla för både spelet i sig och för det spelarna upplever där ute på isen. Hur mycket jag än tittar på den här sekvensen så ser jag inte det DN ser. Vad har Rahimi för uppsåt? Jo, han söker bröstkorgen på en Söderlund som försöker göra en riktningsändring väldigt sent, vilket gör att benen träffar varandra. Rahimi gör ju inga rörelser med benet som ger känslan av att han söker Söderlunds ben. Rahimis koncentration ligger ju i bröstet på Söderlund. Jag tycker Rahimi gör det bra, han är låg för att inte träffa huvud och han är bred för att inte själv tappa balansen. Nej, jag gillar inte alls den här avstängningen.

Fast det jag reagerar mest på är hur folk beter sig på sociala medier gentemot en del spelare. Igår reagerade jag på hur en del jubelidioter uttryckte sig gällande Linköpings Andrew Gordon. Den som spelat hockey vet att Gordon inte gör det där med uppsåt att skada, utan det blir bara så jävla olyckligt. Och ser man hans egna reaktion när han ser det på mediakuben inser man ganska snabbt, om man har nått innanför pannbenet vill säga, att hans intention var något annat och att det blev fel. Att det finns så många där ute som följer hockeyn men trots det har så lite känsla och förståelse för sporten är anmärkningsvärt. Jag skulle kunna lägga upp lite kommentarer här som jag läst på sociala medier, men det hjälper inte ändå. Ärthjärnorna blir inte större och fylligare ändå.

Fantastisk hockeymatch däremot mellan två lag som verkligen vill bjuda på underhållning. Två spelande taktiskt skickliga lag med spetsspelare av yttersta klass. Det är en ynnest att få vara med och bevittna dessa spelare. Att det sedan skapas känslor på banan är bara så underbart. Det är så hockey ska vara, irriterat, känslomässigt, grinigt, handskar i ansiktena, trashtalk m.m.m. Det är då vi på läktaren får valuta för de dyra biljetterna. Synd att inte alla förstå detta. Jag har viss förståelse för att supportrar i motståndarlaget är förbannade och spyr galla över Rahimi, framför allt när man förlorar dessutom. Samtidigt är det ju så att Rahimi fått matchen dit han vill. För det första att få Skellefteås spelare att fokusera på annat, vilket dom gör stora delar av matchen. Rahimi lyckas komma in under skinnet på både Skellefteås spelare och supportrar. Precis det är en av hans uppgifter.

Är man sedan lite öppen i sinnet så ser man hans storhet även om man är i motståndarlägret. Han ger stryk men tar också väldigt mycket stryk. I slutet är det just han som avgör hela tillställningen när han först går ner och blockar ett skott, för att sedan ta hand om pucken och valla ner den till tom bur och matchen är avgjord. Att inte Rahimi var bland det två som hyllades efter matchen är för mig en gåta, även om både Fröberg och Pettersson också var bra. Nu får Rahimi vila sin lekamen i tre matcher och under tiden blir det Welchs uppgift att att sköta det polisiära. Stort extra plus givetvis till Elias Pettersson som nu leder SHL:s poängliga. Men jag vill även nämna Robert Rosén, samt en som börjar blomma ut som lite av en favorit, Brendan Shinnimin. Vilket jobb han gör. Däremot gillar jag inte att han filmar när han tar slaget från Ellis tror jag det var. Stå upp. Men han lär sig nog det med så småningom!! Nästa match är på tisdag hemma mot serietvåan Färjestad.

Sammanfattning

Växjö Lakers – Skellefteå AIK 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Period 1.
01.21 1-0 Elias Pettersson (Joel Persson, Robert Rosén)
02.38 2-0 Robert Rosén (Brendan Shinnimin, Elias Pettersson)
19.28 2-1 Andreas Wingerli (Filip Berglund, Oscar Möller)

Period 2.
34.23 3-1 Robert Rosén (Brendan Shinnimin, Elias Pettersson)

Period 3.
48.09 3-2 Mark Katic (Bud Holloway, Adam Pettersson)
59.55 4-2 Daniel Rahimi (Utan ass.)

Utv: VLH 8×2, SKE 9×2
Skott: 30-20
Publik: 5105

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *