Kan man studsa tillbaka direkt

GAMEDAY
Färjestad var garanterat nöjda med sin prestation i tisdags men Lakers underpresterade verkligen å det grövsta. Frågan man nu ställer sig är, kan man studsa tillbaka direkt eller har man hamnat i en formsvacka?

Att Färjestad var nöjda med sin prestation på tisdagen gick det inte att ta fel på. Tyvärr fick dom aldrig någon riktig utmaning av hemmalaget som hade allt annat än rätt fokus. Det märktes ganska omgående när matchen startade att Lakers spelarna inte hade arbetskläderna på. Det tappades puckar till höger och vänster, passen satt aldrig på bladen, mottagningarna var dåliga och trots att man skapade mängder av lägen så var man väldigt ofokuserade i de avslutande lägena så det blev väldigt mycket skott utanför ramen. Att inte Hallam och hans stab var nöjda med det dom såg var ganska tydligt under den sista perioden. Men det var en sån dag bara. Viktigt att tänka på att innan den matchen hade vi 8 raka segrar. Man har redan passerat det som anses som normal segersvit och i ett sådant läge är det bara en tidsfråga till förlusten kommer så är det bara.

Nu ställs vi inför nästa fråga. Var detta bara en dålig dag, eller var det början på en lite längre svacka? Ja, den frågan får vi kanske besvarad ikväll. Även om det skulle bli förlust ikväll med, så så är det ändå prestationen i sin helhet som avgör hur frågan ska besvaras. Malmö är ett lag som Lakers haft en del problem med den senare tiden. Innan förlusten i tisdags var det bara Malmö som besegrat Växjö i Vida Arena den här säsongen. Senast vi var i Malmö Arena blev det respass ur slutspelet. Man kanske kan hoppas på att det finns en revanschlusta hos de spelarna som var med där i våras. För Noah Welch är det åter tillbaka till förra säsongens hemmaborg för honom, vilket borde ge honom lite mer energi.

Men som sagt, intressant läge efter hemmaförlusten i tisdags. Hur blir reaktionen från spelarna, studsar man tillbaka rent prestationsmässigt eller har man kommit in i en lite tyngre period så här i slutet av mörka november? Jag tror inte man ska bli förvånad om det är det sista vi kommer att få se. Lakers har inte haft någon längre svacka än, utan man har ofta studsat tillbaka rätt bra varje gång man gjort en sämre insats. Och jag ser kanske hellre att man tar den tunga svackan nu än efter jul tex. För då vill man att en kontinuerlig uppgång påbörjas som stegrar resten av säsongen.

Matchen startar kl. 19.00 i Malmö Arena, Malmö
Matchen sänds i Cmore Live 3 med start kl. 18.30 (Hockeytorsdag)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *