Studs tillbaka men med varierande kvalité

Det blev studs tillbaka men med varierande kvalité i prestationen. Men ett klart piggare Lakers som stundtals åkte mer skridskor än vad dom gjort på länge. En ny höjdarmatch av Elias Pettersson med 3 poäng.

Helt klart ett mer arbetsklätt Växjö Lakers som åkte ut ikväll i Malmö Arena, jämfört med vad man visade upp i tisdags hemma mot Färjestad. Man ville mer, och framför allt åkte man mycket mer skridskor, och satte stenhård forecheck på Malmös backar. Första kedjan med Rosén/Calof/Pettersson var extra ordinära ikväll. Elias Petterssons första aktion vid 1-0 är absolut världsklass och Warg var uppe längst upp och tog extra mycket senap. Att han sen hittar Calofs blad är helt magnifikt. Sen har vi Calofs jobb efter pucken vid 2-0, där han hittar Rosén som med en ganska klurig passning sätter Elias med öppet mål.

Malmös första reducering kommer ganska logiskt i den andra perioden efter att Lakers dragit på sig en hög av utvisningar. Trots 12 utvisningsminuter mot sig och inte ett enda PP med sig så går man från matchen med 100% i boxplay. Vilket givetvis är helt avgörande i den här matchen. Växjös 3-1 mål kommer dock väldigt ologiskt, då Malmö hade en riktigt bra period och jag tror de flesta bara satt och väntade på kvitteringen. Då kontrar Calof, sätter upp en fri Elias Pettersson som överlistar Gunnarsson när han hittar det 5:e hålet. Även Malmös andra reducering i den tredje perioden kommer ologiskt efter att Lakers har haft några riktigt bra lägen för utökning.

I slutet jobbar man riktigt bra och man ser en riktigt snygg benparad av en Oliver Bohm som ger Reddox pucken, som avgör matchen från egen zon i tom bur. Det var en ganska blandad prestation sett över 60 minuter, men man håller ut även om det blir lite för spännande i slutet. Malmö vinner skotten, men inte så konstigt med tanke på alla PP hemmalaget hade mot inga för Lakers. Viktigt för laget att studsa tillbaka direkt efter en så pass dålig prestation som man hade i tisdags, där man inte alls bjöd upp till dans. I slutminuterna fick Eric Martinsson en rejäl smäll och fick utgå. Vi håller tummarna att Martinsson mår bra och kan spela nästa match. Ny match på lördag då Mora väntar på bortaplan i Jalas Arena.

Sammanfattning

Malmö Redhawks – Växjö Lakers 2-4 (2-0, 1-1, 1-1)

Period 1.
11.14 0-1 Andrew Calof (Elias Pettersson, Robert Rosén)
14.30 0-2 Elias Pettersson (Robert Rosén, Andrew Calof)

Period 2.
32.40 1-2 Marcus Sylvegård (Axel Wemmenborn, Nils Andersson)
36.58 1-3 Elias Pettersson (Andrew Calof, Eric Martinsson)

Period 3.
53.19 2-3 Christoffer Forsberg (Tuukka Mäntylä, Carl-Johan Lerby)
59.51 2-4 Liam Reddox (Oliver Bohm)

Utv: MIF 1×2, VLH 6×2
Skott: 32-25
Publik: 5541SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *