Svag prestation igen, men tre poäng

Växjö Lakers får till en svag prestation igen, men tre poäng ändå in på kontor. Givetvis en enorm styrka att kunna vinna övertygande utan att man presterar, Men hur många gånger funkar detta innan det blir ras.

Jag tycker faktiskt att det är lite sorgligt att detta skickliga lag aldrig visar publiken, i det här fallet Morapubliken vilket bra lag man är. Jag är inte alls glad över hur laget tar sig an dessa matcher mot lag på nedre halvan av tabellen. För det är något som går igen hela tiden. Man lägger sig på motståndarens nivå, och t.o.m lite under. Som idag, då man låter Mora styra hela matchen. Att man får iväg 35 skott på mål är ju helt okej, men att man släpper till hela 39? När hände det senast. Det kändes faktiskt t.o.m som att det var Hallams gameplan idag. Låt Mora styra och gå på kontringar och utnyttja PP. Nu tror jag inte det, men det kändes så. Jag anser att Växjö är så pass mycket bättre än Mora att man hade kunnat fullständigt köra över dom under 60 minuter om man bara velat.

Nej, matchen var ingen höjdare alls sett med Växjöögon. Det enda hockeygodis vi fick se från laget idag var det man presterade i PP under 3 intensiva minuter i andra perioden. Utan dessa tre PP hade det troligtvis inte blivit några tre poäng idag i alla fall. För spelmässigt var vi inte värda det. Men som sagt, starkt att vinna utan att prestera i närheten av vad man kan. PP linan med Brendan Shinnimin, Elias Pettersson, Robert Rosén, Andrew Calof och Joel Persson är fullständigt magisk. Och då saknar vi spets i både Tuomas Kiiskinen och Janne Pesonen.

Nu finns det faktiskt något positivt även i spelet idag om man är lite klarsynt. Försvarsspel och målvaktsspel är grymt bra och Viktor Andrén motar 38 av 39 skott, och även om Mora har mycket skott på mål så är det inga jätteklara målchanser man får på sina 39 skott. Lakers håller ofta Mora på utsidan och skotten kommer långt utifrån som dessutom Andrén ser. Elias Pettersson gick idag åter förbi Jocke Lindström i poängligan på samma poäng men med fler mål gjorda. Med 1.33 poäng i snitt är han fortfarande med i racet blnad de bästa juniorerna i historien i SHL. Han är grym.

Men avslutningsvis så hoppas jag att den här prestationen får laget rejält suget på derbymöte med HV71 på tisdag. En riktigt tuff vecka väntar med derby på tisdag, Luleå hemma på torsdag och veckan avslutas med bortamatch mot Brynäs på Lördag.

Sammanfattning

Mora IK – Växjö Lakers 1-4 (1-1, 0-3, 0-0)

Period 1.
14.53 1-0 Steven Seigo (Utan ass.)
16.32 1-1 Andrew Calof (Elias Pettersson)

Period 2.
31.16 1-2 Brendan Shinnimin (Robert Rosén. Joel Persson)
32.32 1-3 Andrew Calof (Robert Rosén, Joel Persson)
34-11 1-4 Andrew Calof (Brendan Shinnimin, Robert Rosén)

Utv: MIK 4×2, VLH 5×2
Skott: 39-35
Publik: 4103

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *