Är du på riktigt Wennerholm, eller

Är du på riktigt Wennerholm, eller söker du bara klick. Har du så lite intresse av sporten ishockey att du gång på gång bara hittar negativa saker att skriva om, och i de flesta fall handlar det om Växjö Lakers.

Efter Lakers bortamatch mot Mora satte sig herr Wennerholm framför sin dator, tydligt mäkta irriterad över att denna landsortsklubb fortsätter att ta ton mot kultur, historia och det s.k hockeyetablissemanget. Då blev hans rubrik: ROLIGAST HOCKEY – MEN INGEN VILL SE DOM. I denna s.k krönika attackerar han klubben som med att trots framtidsspelare som Elias Pettersson och Dominik Bokk så vill ingen se dom? Och då pratar vi om bortatabellen. Då ska man veta, som han själv påpeka att Lakers inte varit i Scandinavium än, vilket är ett ställe som höjer alla lagens snitt. Om vi då tittar på Skellefteå så har dom det fina bortasnittet 6338 vilket sätter dom rätt högt upp om man säger så. Vad man då inte tagit i beaktande är att Skellefteå redan varit 2 ggr i Scandinavium där det ena gången var 9595 åskådare en torsdag och fullsatt 12044 en lördag. Om vi tar bort dessa två bortamatcher i Göteborg så hamnar Skellefteå på ganska beskedliga 5217 åskådare i snitt. Vilket Lakers snabbt är uppe i vid ett besök i Scandinavium. Eller lägger vi till samma siffror på Lakers och vips har man ett bortasnitt på 5856.

Vad är du ute efter Mats Wennerholm, mer än alla de klick du givetvis får när du eldar igång alla kultur och historienissar i vårt avlånga land. Du gör allt du bara förmår för att förminska Lakers som förening, och du vill inget hellre än att alla ska se dessa saker istället för hockeyn som presteras och visas upp. Efter gårdagens derbyseger mot HV71 var det åter dags för herr Wennerholm att ta fram stora släggan och med all kraft han kan förmå åter svinga mot klubben. Den här gången blev rubriken: BÄST I TABELLEN – MEN SAKNAR SMÅLÄNNINGAR PÅ ISEN. Nu har det precis spelats ett derby i ett fullsatt Vida Arena. Han börjar nu åter leta fel och upptäcker till sin bestörtning att laget innehåller hela 17 svenska spelare. Det måste finnas nått, och jo då, han upptäcker att de enda smålänningarna i laget är Robert Rosén och Erik Josefsson.

Jag vet inte riktigt vad herr Wennerholm är ute efter, men tydligt är att han tar varje tillfälle som ges att hugga och det är samma saker som en del jantepersoner på sociala medier okunnigt skriver. En främlingslegion är vi fortfarande, trots att vi har 17 svenska spelare i truppen. Räknar vi bort våra danska J20 spelare och bara räknar in våra invärvade spelare så har vi 6 st utlänningar, 4 transatlanter och 2 finnar. Det är ingen som kallar Rögle för främlingslegion, som har hela 11 utländska spelare i truppen, eller Mora som har lika många. Men det är väl så att både Rögle och Mora har fler skåningar resp. dalmasar i sina trupper. Det är väl därför vi kallas främlingslegion nu, för att vi inte har tillräckligt med smålänningar. Och det är vad jag förstår då en av anledningarna till att Lakers har dåligt med publik på sina bortamatcher, man har för lite smålänningar i laget?? Är det så enkelt? Går verkligen Karlstadspubliken eller Gävlepubliken man ur huse bara Lakers har fler smålänningar……. tror inte det va.

Herr Wennerholm talar alltså fortfarande om främlingslegion. Det konstiga är som sagt att inga andra får ta samma skit. Andra lag kan ha hur mycket importer som helst och dom nämns inte. Men det är klart, så länge man inte sticker ut och framför allt sticker upp så är väl allt frid och fröjd. Växjö Lakers har alltid gått sin egna väg, man sticker ut och är inte rädd för att sticka upp. Det här gillar man inte inom vissa kretsar i svenska hockey. Sverige är nog fasen det enda land i världen där kultur och historia går före allt sportsligt. Nu tycker garanterat Mats Wennerholm att den här smålänningen sticker upp lite väl mycket, och då måste man elda igång hockeysverige och hålla debatten om att kultur, historia är det viktigaste. Att man bygger sitt lag med lokala talanger enbart, trots att ingen klarar att göra detta. Han skriver att Växjö har en fet plånbok. Det kanske man har, men är det fel? Att man jobbar hårt för att ha en bra ekonomi och på sikt ska försöka leva upp till de växande kraven om eget kapital tex.

Och även en gammal sportjournalist som Mats Wennerholm har inte fattat det här med kommunen och klubbens samarbete. Han tror tydligen fortfarande att kommunen skyfflar in skattepengar i Växjö Lakers som sponsring och kommundoping, som det så snyggt heter idag när det handlar om Växjö Lakers, och enbart om Växjö Lakers. Jag kan köpa när supportrar slänger dynga på varandra men när en sportjournalist som du, Mats Wennerholm, eldar på med samma medel och attackera en och samma förening hela tiden gör mig kräksjuk. Jag köpte den första artikeln efter Mora matchen, för jag tänkte, nu är han bitter och behöver spy lite galla. Men när det återkommer nästa omgång med nya dumma inlägg så känner jag bara, vilket stolpskott. Hur kan man bara acceptera sånt skräp på en stor dagstidning som Aftonbladet. Men det är klart, även dagstidningar liknar mer skvallerpressen nu för tiden, så det här känns väl säkert bara helt normalt för tidningens ledning.

Idag är det åter match och mitt tips till dig Mats Wennerholm är, titta på nån annan match än den mellan Växjö och Luleå är du snäll, eller kanske ta en day off och istället titta på nån TV-serie på Viaplay eller liknande. Jag tror vi alla skulle må jäkligt mycket bättre av det.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
4 Kommentarer
 1. Mats Håkansson
  Mats Håkansson says:

  Så jävla rätt Patrik. Kolla rubrikerna i tidningarna efter matcherna. Nio av tio gånger har det andra laget förlorat, inget om att Växjö vunnit.
  Ha det bra och skriv på, du är grym.

  Mats

 2. Staffan
  Staffan says:

  Hoppas några krönikörer i rikspressen länkar till din artikel.
  Jag undrade också vad fa´n karlen sysslade med när jag läste hans artiklar.
  Tack Patrik

 3. Håkan Johansson
  Håkan Johansson says:

  Va då? Småland är bara streck på en karta. Men för delen så har Småland fostrat flera världsspelare. Har väl inte spelat någon roll vilken ort som de kommit ifrån. Erik Karlsson, Oliver Ekman, Niklas Hjalmarsson, Johan Franzén, Fredrik Olausson, Kjell Samuelsson, Calle Rosén, Robert Rosén, Björn ”böna” Johansson…………….etc. Spelar väl ingen roll om Tingsryd, Landsbro, Nybro osv ligger närmast Jönköping eller Växjö. De flesta stjärnorna har ändå fostrats i klubbar mellan div 2 och allsvenskan.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *