Bästa starten någonsin i SHL

Efter segern på lördagskvällen över Örebro med 3-1 kan vi konstatera att Växjö Lakers gör bästa starten någonsin i SHL och hela 11 poäng bättre än nästbästa säsongen. Men det går inte att slå sig till ro.

Säsongen 12/13 är Växjös sämsta säsong, och är så även efter 27 omgångar. Det året hade man 33 poäng efter 27 matcher. Något som i dagens tabell hade gett oss en plats i ingemansland. Det som jag tycker är anmärkningsvärt när jag tittar på historiken är att Lakers tredje sämsta säsong efter 27 matcher faktiskt är den då man blev svensk mästare. Den säsongen hade vi hela 18 mindre antal poäng efter 27 omgångar, alltså bara 41 poäng. Den bästa säsongen, med innevarande borträknad, är faktiskt säsongen efter SM-guldet då man hade spelat in 48 poäng på 27 matcher.

Vid den här tidpunkten ifjol ledde Frölunda tabellen med exakt på pricken 59 poäng. Brynäs låg 2:a, 11 poäng efter och Lakers 3:a, 12 poäng efter. Med tanke på hur tabellen slutade förra säsongen så finns det inte utrymme för att slå sig till ro trots att man just nu leder ligan 9 poäng före Färjestad. Det går fort med trepoängsystemet.

Det är fantastiskt kul att se hur alla juniorer som går in och spelar i Lakers denna säsong tar för sig ute på banan. Helt orädda, och vågar ta initiativ där ute. I lördagens match hade Växjö 6 juniorer i laguppställningen och 5 av dom hade mer eller mindre istid. På backen hade vi Linus Högberg och August Nilsson samt Lukas Ljungblom. På forwardssidan hade man Jonas Røndbjerg som gjorde 2 mål, samt Elias Pettersson och David Madsen. Kul att se utvecklingen på juniorsidan. Och även om Elias Pettersson gick poänglös från denna match så var han inte utan chanser. Men ibland vill inte pucken in, så är det bara. Nu steg istället Røndbjerg fram och och blev matchhjälte.

Ska man vara lite kritisk så är det väl i så fall över vad man presterade i den andra perioden. En period även Hallam var klart missnöjd med. Men det vägs upp av hur man sedan tog sig an den sista perioden. Idag stängde man verkligen ner matchen efter att Rosén satte 3-1 i PP. Idag visade man att man ville vinna och var beredd att strid för att försvara sitt mål. Nu gäller det för laget att ladda om, för på tisdag handlar det om att åter ta sig an SC Bern i den avgörande kvartsfinalen. Lakers ligger under med ett mål när pucken släpps.

Lakers poäng efter 27 omgångar i SHL:
11/12: 35
12/13: 33
13/14: 42
14/15: 41
15/16: 48
16/17: 47
17/18: 59

Sammanfattning

Växjö Lakers – Örebro HK 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Period 1.
11.27 0-1 Tyler Spink (Daniel Viksten, Victor Bartley)
15.50 1-1 Jonas Røndbjerg (Pontus Netterberg, Arvid Lundberg)

Period 2.
26.32 2-1 Jonas Røndbjerg (Utan ass.)

Period 3.
50.07 3-1 Robert Rosén (Andrew Calof)

Utv: VLH 2×2, ÖHK 4×2
Skott: 28-22
Publik: 4212SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *