Det blev ett riktigt gott slut

3-0 seger i årets sista match betyder att det blev ett riktigt gott slut på 2017, och man kan fira in 2018 med en riktigt skön känsla. Att slå Växjö Lakers denna säsong kräver ganska mycket. Fråga HV som igår torskade 4-1 mot RBK.

Det var ganska tydligt en helt annan inställning från start i gårdagens match mot Färjestad jämfört med matchen mot HV. Igår var man beredd att göra jobbet fullt ut. Och jag gillar verkligen dessa drabbningar när känslorna ligger utanpå tröjorna. Irritationen är påtaglig på isen och man ser hur frustrationen lyser om tex Dick Axelsson. Denna kille som är en gudabenådad hockeyspelare som egentligen skulle kunna vara en riktigt bra NHL spelare, om han inte var så beroende av sitt humör. Igår var det jobbigt att vara Dick Axelsson, det syndes lång väg. Hela hans kroppspråk talade om att idag är det inte kul att spela hockey. Då går han istället in och ger tjuvsmällar och försöker reta upp andra spelare genom att göra en massa saker efter avblåsningar. Såg bl.a hur han försökte sätta Robban ur balans nån gång, men där är det inte lätt att lyckas med nått sånt.

Det var skönt att se att man igår kunde gå in och spela lite slutspelshockey rent fysiskt och samtidigt hålla sig kyliga. Det blev lite FBK:s fall igår. Och hade jag varit Färjestads supporter igår hade jag önskat en modig coach som hade vågat sätta Axelsson på bänken. Bara hans kroppspråk på isen drar med hela laget i ett mer destruktivt beteende. Någonting som gör mig stolt som Lakers fan är att se hur Martinsson studsar upp direkt efter Axelssons sena tackling som renderade honom 2 minuter för charging. Det Martinsson gör hoppas jag sänder signaler till alla hockeyspelare. Är du inte skadad så upp med dig och ta dig så snabbt du kan vidare till båset. En liten detalj som jag tror få upptäckte!

Sen är det ju så att ett bra lag, i alla fall ibland har lite mer tur än andra, och det får man väl säga att mål nummer ett igår var. Men vi har fått dråpliga mål i mot oss, och nu fick vi äntligen ett med oss. Tycker vi har ett väldigt väl balanserat lag där alla delar är viktiga. Kul att se Pesonen tillbaka. Tycker man kunde se redan igår hur nyttig den gamle kommer bli när han kommit igång och fått några matcher. Det som gör mig lite orolig är att det känns som vårt PP har fallit tillbaka i gamla vanor. Dåliga och långsamma ingångar ger oss alldeles för lite tid med etablerat PP spel, vilket också i sin tur ger sämre utdelning. Problemet är inte PP:t i sig utan ingångarna in i zon, som är för dåliga, och motståndaren vinner puck och kan rensa. När vi väl etablerar oss inne i zon är det farligt direkt, och Pesonen höll ju på att göra mål direkt ett par gånger om.

Det kändes fantastiskt skönt att lämna det gamla året med en trepoängare och en serieledning med 12 poäng. Efter jul går SHL in i sin slutspurt. Sista 20 matcherna som ska avgöra placeringarna i grundserien. Vilka går direkt till kvartsfinal, vilka får spela åttondel, vilka har spelat klart, samt vilka får ta det negativa kvalet. När jag tittar på hur jag tippade SHL:s sluttabell i höstas så kan jag konstatera att de sista 4 lagen är där jag satte dom, men inte i rätt ordning. Rögle har så här långt överraskat mig negativt medan Örebro är tvärtom. Mora sa jag skulle undvika kval oc det står jag fast vid även om dom i årets sista omgång trillade ner under strecket och bytte plats med just KHK som jag har på en 13:e plats.

Överraskat negativt har även Brynäs, HV71 och Frölunda gjort, trots att Frölunda steppat upp och nu ligger trea så är dom trots allt 15 poäng efter Lakers. Även Skellefteå är en negativ överraskning så här långt, och hit hör även Linköping. Stora utropstecknet får man väl säga utan omsvep är Djurgården som håller andraplatsen. Samtidigt är det otroligt jämt under Lakers i tabellen. Det skiljer bara 5 poäng mellan plats 7 och plats 2 i tabellen, vilket ganska snabbt kan ätas upp. Däremot är de fyra sista lagen, Örebro, KHK, Mora och Rögle avhängda just nu. Mellan Örebro på 11:e plats och Brynäs på 10:e skiljer det hela 12 poäng. Däremot har Brynäs bara 5 poäng upp till en kvartsfinalplats. Det kommer bli en riktigt spännande vår.

I Hockeyallsvenska är det Timrå och Leksand som är i topp just nu på 57 poäng bägge två. Tätt följt av hör och häpna, Almtuna på 55 poäng. Troja-Ljungby kunde med gårdagens fina hemmaseger över Södertälje med hela 6-0 ta steget upp ovanför det negativa kvalstrecket. Troja som börjar tufft på det nya året med match borta mot Modo. Ett Modo som också har det tufft och som parkerar på en 7:e plats inför nyåret, 12 poäng bakom Timrå och Leksand i toppen.

Nu laddar vi för det nya året och gruppfinalen inatt mellan småkronorna och Ryssland i JVM.

Sjöaguden önskar alla sina läsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

Sammanfattning

Växjö Lakers – Färjestads BK 3-0 (0-0, 3-0, 0-0)

Period 2.
27.52 1-0 Adam Brodecki (Peter Andersson, Linus Fröberg)
28.38 2-0 Robert Rosén (Daniel Rahimi, Joel Persson)
39.19 3-0 Robert Rosén (Brendan Shinnimin, Andrew Calof)

Utv: VLH 6×2, FBK 8×2
Skott: 33-27
Publik: 5376

 

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *