En spännande hockeykväll väntar

GAMEDAY
Det är det nya årets fjärde dag, en torsdag och en spännande hockeykväll väntar både här hemma och över på andra sidan atlanten. Skådeplatserna blir kl 19 Scandinavium och kl 22 Keybank Center i Buffalo.

Matchen lite senare ikväll är semifinalen mellan Sverige och USA i JVM. Det är nu det roliga börjar brukar man säga. Frågan är nu om Sverige för en gång skull kan gå in med rätt inställning i ett JVM mot nordamerikanskt motstånd. Tyvärr brukar vi vika ner oss ganska rejält. Och ser vi till Sveriges förra match mot Slovakien så var inte våra toppkillar alls klädda för hårt jobb. Lias Andersson spelade skadad och Elias Pettersson och Alexander Nylander verkade ha tankarna någon helt annanstans. Personligen hoppas jag att man sära på Elias och Nyllet, då jag tror båda behöver andra typer av spelare som tredjelänk. Men det är min filosofi.

Men kl 19.00 är det också dags för nedsläpp i Scandinavium i en match jag förväntar mig mycket av. Frölunda i en bra form möter ett Växjö Lakers i en lite mer oviss form som det känns. Båda lagen saknar sina juniorstjärnor i Lias Andersson, Rasmus Dahlin i hemmalaget och Elias Pettersson hos gästande Lakers. Lagen får nu lägga sitt hopp till de mer rutinerade pjäserna i respektive trupper. Frölunda kommer med ett bra facit i 3 raka vinster, samt 7 segrar av de 8 senaste. Man kommer senast från en övertidsseger mot Färjestad i tisdags. Lakers har inte spelat ännu på det nya året utan dagens drabbning blir årets första. Annars så är det ju så att även Lakers kommer från en 3-0 seger mot Färjestad även dom.

Trots att Lakers blandat och gett lite de senaste matcherna så har man trots allt studsat tillbaka ganska omgående efter en förlust, vilket man ska se som en stor styrka givetvis. I dagens match kommer det dock krävas betydligt mer från laget än vad man presterat mot både HV71 och Färjestad senast. Två matcher där man lämnat över taktpinnen oroväckande lättvindigt och låtit motståndaren diktera villkoren. Värst var nog mot HV där man bara hade vilja att avlossa blott 12 skott mot mål under 60 minuter, vilket får anses som icke godkänt. När Växjö Lakers jobbar hårt och verkligen kuggar i i sin forecheck är vi nog det mest svårslagna laget i ligan. Det krävs trots allt ändå ganska mycket för att slå Växjö, det krävs att man tömmer nästan allt man har. Kolla HV som åker som vettvillingar i 60 minuter och vinner helt rättvist. Men nästa omgång åker dom ner och hälsa på hos jumbon Rögle och åker på däng med 4-1.

Dagens match blir den första lagen i mellan i Scandinavium den här säsongen. Två matcher har spelats, båda i Vida Arena under hösten och Växjö Lakers vann bägge, med 7-3 respektive 3-1. Nya förutsättningar idag inför mycket folk i Scandinavium.

Matchstart kl. 19.00 i Scandinavium, Göteborg
Matchen sänds i Cmore Sport med start kl. 18.30 (Hockeytorsdag)SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *