En rejäl utmaning väntar mot gruppkollegan

GAMEDAY
En rejäl utmaning väntar mot gruppkollegan Liberec när det nu är dags för semifinal CHL säsongen 17/18. Och det visar sig vara en rätt bra grupp Lakers var i när både ettan och tvåan går till semifinal.

Av de lag som nu är klara för semifinal är det endast Lakers som kommer hit som gruppetta från gruppspelet. Lakers motståndare Liberec kom ju tvåa i just Lakers Grupp E. I den andra semifinalen möts finska JYP Jyväskylä som blev tvåa i Grupp C efter EV Zug och tjeckiska Ocelárí Trinec som också blev tvåa i Grupp D efter Adler Mannheim. Mötena mellan Växjö och Liberec började med bortamatch i tjeckien första omgången där Lakers först tog ledningen med 2-0 som i den andra perioden förvandlades till ett 3-2 underläge. Men som många gånger tidigare denna säsong visade laget karaktär och vände och vann med 4-3 i overtime. Matchen på hemmaplan blev en tät historia där Lakers satt i förarsätet med en knapp ledning inför sista perioden med 3-2. I den sista rundan ryckte man och kunde till slut vinna med 6-3. Men, det var faktiskt gästerna som startade den tredje perioden med att kvittera till 3-3.

Framåt är tjeckerna riktigt vassa med riktig spetskompetens i bl.a Martin Bakos och Petr Jelinek. På backplats har man också rejäl tuffhet i Martin Sevc som de flesta kommer ihåg från SHL med bl.a Skellefteå AIK. Däremot har Liberec en riktigt tung säsong i tjeckiska Extraliga där dom för närvarande ligger på en 11:e plats med endast 48 inspelade poäng. Men Extraliga som liga visar ju att man besitter en hög kvalité då man både har Liberec samt Ocelari Trinec i semifinal i CHL. Trinec som just nu ligger på en fjärde plats i ligan.

Vi vet alla vilken kompetens årets Växjö Lakers sitter på. Men vi vet också hur lite det behöver dippa för att man ska förlora matcher. Jag tror att det kommer bli en riktigt tuff nöt för Lakers att knäcka om man vill ta detta ett steg längre än i fjol. Tjeckiska lag är luriga och svårspelade, och Liberec är inget undantag. Och just nu tror jag hela tjeckien hoppas på en heltjeckisk final i CHL. Om jag nu utläst statistiken rätt så är just nu Ocelari Trinec det lag som är statistiskt i toppen, vilket ger dom fördelen av hemmaplan i en final om dom vinner sin semi, oavsett vilka dom för möta. Det enda laget som absolut inte får en hemmaplan i en final är Liberec som ligger sist av dessa fyra lag. Lakers ligger tvåa men kan bara få hemmaplan i en ev. final om JYP vinner över Trinec. Detta är förutsättningarna om jag förstått rätt.

Matchstart kl. 17.30 i Home Credit Arena, Liberec (Tjeckien)
Matchen sänds i SVT1 från 17.30 och SVT2 från 18.00SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *