Är det risk för att man blir bekväm

GAMEDAY
Nu är alla tillbaka och idag går även Elias, Linus och Jonas in i truppen igen. Fulltaligt!? Men är det risk för att man blir bekväm nu när alla är tillbaka. Börjar man lämpa över problemen på andra?

Vi har sett det förr. Hur lag har presterat fantastiskt bra när de varit skadedrabbade och gått på lite folk. Då har alla tagit sitt ansvar och lite till och levererat på riktigt hög nivå. Sen när skadade stjärnor kommit tillbaka så faller alla in i nån typ av falsk trygghet och resultaten går emot laget istället. Växjö Lakers har inte varit fulltaligt sedan början av säsongen. Efter det har skador och avstängningar avlöst varandra och man har t.o.m fått flytta upp backar som forwards. Ändå har man levererat på ett enormt bra sätt, och leder fortfarande SHL på ett övertygande sätt. Det är detta jag är mest nyfiken på idag, hur man nu reagerar på den bredare truppen, på att stjärnor har kommit tillbaka, men framför allt hur man reagerar på den ökande konkurrensen.

Karlskrona har en tuff säsong på många plan, och rent sportsligt blandar man och ger ganska ordentligt. 12 insläppta mål på de senaste två hemmamatcherna är ju inga smickrande siffror. Men i sina bästa stunder kan KHK leverera en hockey som kan vara svår för motståndaren att hantera. Ett kompakt mittförsvar och sylvassa, snabbar kontringar är några av de kompetenser man ändå besitter. KHK är ett ganska trubbigt lag med väldigt lite spets, vilket jag påpekade innan säsongen när jag tippade dom exakt där dom ligger idag, på en 13:e plats. Men dom har ändå spelare som jag gillar ganska skarpt, som tex Marcus Paulsson. Paulsson är en kvick, spelskicklig spelare som Lakers måste hålla koll på.

Enligt Sam Hallam kommer man att testa av Elias Pettersson som center fr.o.m nu. Och det ska givetvis bli väldigt intressant att se Elias i den rollen, eftersom han spelat på högersidan hela säsongen så här långt. Och jag kan tänka mig att tanken varit att låta honom spela in sig där eftersom han skulle spela JVM på den positionen. Ska också bli väldigt intressant att se hur Hallam väljer att formera laget nu. En tuff konkurrens som gör att en del inte får spela så mycket medan andra kanske inte ens får byta om. Hur reagerar laget på detta. Själv hoppas jag att det höjer prestation och fokus på alla, och att alla knyter näven och bestämmer sig för att jobba stenhårt för att vara en av de som spelar där ute. Intressant situation helt klart!

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Cmore Live med start 18.30 (Hockeytorsdag)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *