Vilken underbar dag det blev

Vilken underbar dag det blev av den 13 januari 2018. Tillsammans med grabben och 673 andra förväntansfulla Lakejer lämnade vi spår 1 på Växjö Station kl 12.29 med destination Hyllie station, Malmö Arena.

För första gången skulle grabben få åka tåg, vilket givetvis är häftigt bara det. Sen att få bevittna sin första bortamatch i en arena som Malmö Arena är ju nästan oslagbart. Jag såg hans ögon när vi klev av på Hyllie station och ramsorna från nästan 700 Lakejer ekade i den karga underjordiska stationen några kilometer utanför Malmö. Jag såg hans ögon när vi kom ut på andra etaget inne i arenan och han såg ner över isen, långt långt där nedanför. Och jag såg hans ögon när han insåg hur stort det var. En härlig känsla. 700 kr för oss båda med tåg t/r till Arenan inkl biljett är inte mycket att tjata om. Billigt, ja!!

När sedan laget kommer ut och spelar precis den hockeyn jag älskar att se dom spela så blir ju hjärtat ännu varmare. När det här laget vill någonting när dom äntrar isen så är det ren och skär konst. Att se hur dom äger varenda millimeter av banan i alla lägen. Det spelar ingen roll vilka vägar Malmö söker med sina åkningar och passningar så är det Lakersspelare i vägen och stör deras spel. Det är underbart att se när deras presspel synkar som det gjorde igår, och man såg hur stirriga Malmös backar blev. Och det tror fanken när det står en Lakersspelare var dom än vänder sig. Och är det ingen där just den sekunden så är det någon där sekunden efter. Igår var det definitivt inte lätt att vara Malmöspelare. Peter Andersson var märkbart konfunderad på presskonferensen och ville inte såga sitt lag helt.

Hallam tycker jag också är enormt ödmjuk i sina analyser. Jag tycker det är Lakers som verkligen stänger ner Malmö totalt i gårdagens match. Lakers satte stopp i stort sett för alla försök till attacker från hemmalaget. Det närmaste jag tycker man är på hela matchen är stolpskottet i första perioden, tror jag det var. Annars är detta Lakers match från start till mål. Det kunde blivit mer. Även skottstatistiken blev en utklassning (15-30). Igår skulle Adam Brodecki varit extra forward från start egentligen, men eftersom Robert Rosén fick lämna in pga feber strax innan matchstart så fick Brodecki kliva in in som ordinarie. Och jag tycker han visade just det man vill se när konkurrensen ökar, nämligen att jag ska faaan ha den platsen. Jag tycker Adam var riktigt bra hela matchen. Slet och kämpade stenhårt i varje byte.

Kul att Elias är tillbaka på poängspåret, och även kul att se att Kiiskinen börjar hitta rätt. Kul också, och dessutom viktigt att se att målskyttet är så utspritt som det är. Hade önskat fjärdelinan utdelning också då jag tycker dom var grymt bra, och var den lina inledningsvis som skapade längst tid i Malmös zon. Jag tycker det var intressant att höra intervjun med Daniel Rahimi i studion efter matchen där han poängterade att man bestämt sig för att gå ut med lite slutspelstänk, vilket man faktiskt kunde skönja en del av i själva spelet.

Nu är det bara att ladda batterierna och försöka knipa den där platsen i CHL finalen genom att besegra Liberec på tisdag i Vida Arena. Nästa match i SHL är hemma mot Luleå på torsdag. En intressant match mot ett lag vi tappat samtliga poäng mot den här säsongen.

Sammanfattning

Malmö Redhawks – Växjö Lakers 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)

Period 1.
16.48 0-1 Elias Pettersson (Tuomas Kiiskinen, Janne Pesonen)

Period 2.
21.03 0-2 Janne Pesonen (Andrew Calof)
31.13 0-3 Linus Fröberg (Pontus Netterberg, Jonas Røndbjerg)
36.41 0-4 Noah Welch (Janne Pesonen)

Utv: MIF 3×2, VLH 4×2
Skott: 15-30
Publik: 8823

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *