Möjligheten att bli europamästare

GAMEDAY
Då är vi framme vid dagen då möjligheten att bli europamästare tar sin start. Och vill man att den drömmen ska leva vidare så måste tjeckiska Liberec besegras ikvällens match i Vida Arena.

Och som det ser ut kan den bli hyfsat välbesökt, vilket känns riktigt kul både för matchen i sig och för lagen. Växjö har helt klart en jättestor chans att ta sig till finalen, men det kommer att krävas stor vilja, framför allt vilja att göra det riktigt stora jobbet. Liberec går inte bra bra i den tjeckiska ligan vilket gör att dom ser detta som deras stora grej den här säsongen. Vilket givetvis gör att dom kommer sälja sig så dyrt dom bara kan i kvällens match. Jag hoppas och tror att Växjö kommit dit hän nu att man till varje pris vill gå hela vägen. Man är en match ifrån en europafinal och därför ser jag inget annat än att man ikväll ställer sitt absolut bästa lag på banan.

Det innebär att vi ska ha spelare som Elias Pettersson och Tuomas Kiiskinen på banan, två som inte var med ner i Liberec för en vecka sedan. Däremot ska vi räkna bort Rosén, troligtvis hela denna veckan, då han ryktas drabbats av halsfluss. Sen ska man vara lite försiktig med att använda matchen nere i tjeckien som referens. Växjö var klart spelförande och dominerade matchbilden totalt. Men Liberec är precis som alla tjeckiska lag mycket luriga. Och det skulle inte förvåna mig om vi får se en annan matchbild idag där gästerna är klart mer aggressiva och offensiva. Hemma i tjeckien var dom ganska defensivt inriktade, vilket gav Lakers mycket puckinnehav. Och man kan tycka att man borde avgjort den matchen. Men samtidigt är det inte lätt med en köttmur i kombo med en riktigt tät målvakt.

Jag kan mycket väl tänka mig att tjeckerna kanske kommer vara aningen mer offensiva idag då det inte finns något att spara på. Framför allt måste Lakers se upp med deras första lina med Lukas Jasek, Petr Jelinek och Dominik Lakatos. Dessa tre herrar var de enda som lyckades skapa rejält med problem för Lakers försvaret, och var givetvis dom som kvitterade matchen också när Lukas Jasek satte 1-1 pucken bakom Andrén i början av den tredje perioden på pass från Dominik Lakatos. Dessa tre samt deras snabba omställningar som alltid kännetecknat tjeckisk hockey. Min känsla är väl att kan vi komma upp i närheten av den fokus Lakers visade mot Malmö i lördags så är finalen i hamn.

Skulle kunna tänka mig att laget formeras som mot Malmö senast. Frågan är om Andrén fortsätter i CHL eller om det är Viktor Fasths tur nu. Det återstår givetvis att se. Det är en intressant situation vi har i laget just nu. En konkurrens som inte alls funnits där under hösten när vi genomlidit alla skador och avstängningar. Nu kan Hallam verkligen hela tiden spela dom som är bäst för dagen, och som visar mest vilja. Jag hoppas Adam Brodecki belönas med en ordinarie plats ikväll då jag tycker hans arbetsinsats mot Malmö var TOPP!! NU gör vi oss redo, ready to rumble!!

Matchstart kl 18.30 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds i SVT2, SVT24, SVT Play och Viaplay med start 18.30

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *