En mardrömsmotståndare den här säsongen

GAMEDAY
Dags för SHL igen och det är en mardrömsmotståndare den här säsongen som gästar Vida Arena i afton. Luleå kommer till Växjö med full pott mot Växjö den här säsongen efter två spelade matcher lagen emellan.

Luleå har varit en svår nöt för Lakers den här säsongen så här långt. Två matcher har spelats, en i norrbotten och en i Vida Arena. Den första matchen lagen emellen spelades i Coop Norrbotten Arena den 21 oktober med hemmalaget Luleå som segrare med 2-0. En match som präglades av mycket utvisningar och som dessutom avgjordes med matchens två ända mål redan i den första perioden. Den andra matchen spelades den 30 november i Vida Arena och får väl anses vara den märkligaste matchen den här säsongen till dags datum. En match där Växjö vände ett 0-1 underläge till ledning 3-1 i den andra perioden.

Sett till det spelmässiga fanns det inget som talade emot 3 poäng för hemmalaget när den tredje perioden började. Men bara 51 sekunder in i slutakten åkte Daniel Rahimi på ett lite märkligt dömt matchstraff, som snarare mer tar i bröstkorgen och snor all luft för Luleåspelaren, än att det tar i huvudet. Men huvudtackling dömdes det som och eftersom Luleåspelaren föll till isen och såg mer eller mindre halvdöd ut så fick Rahimi gå och duscha, medan Luleå fick spela 5 mot 4 i 5 minuter. Och detta boxplay blir helt osannolikt, och innan Lakers är fullt på banan igen har 3-1 förvandlats till 3-5 under själva utvisningen. Ett total haveri får man nog kalla det.

Och man repar sig inte från detta haveri utan matchen slutar 3-5. Idag har vi alltså match nummer tre mellan dessa kombatanter och det ska bli intressant att se om Växjö Lakers går ut och är lite arga idag, revanschsugna helt enkelt. Dom borde vara det, med tanke på hur förra mötet slutade. Torsdagens match är lagets 37:e match den här säsongen, och så även för Luleå. Norrbottningarna är just nu placerade på en 10:e och sista slutspelsplats med 53 inspelade poäng. Men man är endast 5 poäng ifrån en direktplats till kvarten. Det skiljer faktiskt endast 10 poäng upp till andraplatsen för Luleå. Så givetvis har man allt att spela för, och man kommer garanterat sälja sig riktigt dyrt ikväll. Så det gäller verkligen för Växjö att framför alt försöka bygga vidare på det man visade både mot Malmö och Liberec.

Vi vet nog med ganska stor säkerhet att vi inte ser Robban på isen varken ikväll eller på Lördag då ryktena säger att han drabbades av halsfluss under uppvärmningen mot Malmö. Och då är det stillhet och antibiotika som gäller ett tag. Förutom Robban bör nog samtliga vara speldugliga om inga insjuknat under dagen vill säga.

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds i Cmore Hockey med start kl. 18.30 (Hockeytorsdag)SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *