Tuffa dagar som väntar men med roliga matcher

GAMEDAY
Det är definitivt tuffa dagar som väntar men med roliga matcher med start ikväll i ett hett derby mot HV71. En sista derbybatalj där det så här långt är idel hemmasegrar, vilket talar för HV ikväll.

Efter derbyt borta mot HV är det resa upp till Gävle på lördag för att ta sig an ett vilt jagande Brynäs, som givetvis vill ta alla chanser dom får att försöka komma ifatt och ta en direktplats i kvartsfinalspelet. Men det är en lång väg att vandra för Gävlelaget som just nu har 7 poäng upp till Malmö på den 6:e platsen. I samma läge är kvällens motståndare som jagar en kvartsfinalplats. Men HV är endast 2 poäng bakom Malmö vilket kan vara uppätet ikväll. På tisdag är det sedan dags för Lakers att ta sig an finska JYP Jyväskylä i finalen i Champions Hockey League. Och sedan fortsätter man på torsdag med en ny match hemma mot Djurgården och sedan nästkommande lördag bortamatch mot Skellefteå innan man får ett tvåveckors uppehåll för OS.

Ett tufft schema givetvis, men fokus just nu enbart på kvällens drabbning i Kinnarps Arena. I tisdags visade laget att man kunde resa sig från ett av säsongens sämsta prestationer (period 1 & 2) till en total överkörning. Och man får trots allt se det som något positivt att man faktiskt kan resa sig på det sättet man gjorde. För det är givetvis inte lätt att tagga till till 100% i en tisdagsmatch hemma mot Mora med all time low på läktaren. Att då tillsammans med ett glest västra stå resa sig på det sättet som man gör är bara ett ytterligare styrkebesked. Nu hoppas vi givetvis att man inte behöver något extra för att tända till i afton dans när det vankas derby mot HV71.

Netterberg har varit borta några matcher nu och frågan är om han är borta även ikväll eller om han är tillbaka. Om han inte är tillbaka kommer man då fortsätta med Nils carnbäck eller är det åter dags att slänga in Dominik Bokk i hetluften. Ja, vi får se det. Fasth eller Andrén mellan stolparna? Min gissning är att Fasth står de 3 matcher som nu återstår innan han försvinner till OS. Sen får ändå Andrén ta över.

Matchstart kl. 19.00 i Kinnarps Arena, Jönköping
Matchen sänds på Cmore Sport med start kl 18.30 (Hockeytorsdag)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *