Orkar man studsa tillbaka direkt

GAMEDAY
Bara två dygn efter ett antiklimax i CHL finalen är det åter dags för SHL och ett riktigt toppmöte med Djurgården. Frågan man ställer sig nu är: Orkar man studsa tillbaka direkt ikväll, eller sitter det i knoppen?

Ja, tisdagens CHL final blev inte vad vi hoppats på, ett litet antiklimax tyvärr. Nu är frågan om känslan från tisdagen har lämnar kroppen och knoppen, så att man nu är redo för ett toppmöte i SHL där Djurgården besöker Vida Arena för sista gången den här säsongens grundserie. Djurgården är ett av de lagen jag totalt missbedömde inför den här säsongen. Dom har verkligen imponerat och bjuder på en härligt frejdig hockey. Den här säsongen har dessa två lag verkligen bjudit på härliga fighter. Och det har verkligen varit jämna matcher varenda gång. Två matcher har gått hela vägen till straffavgörande, där lagen vunnit en gång var.

Enda matchen som avgjordes på full tid var säsongens första uppe på Hovet där Djurgården vann den 8 oktober med knappa 2-1. Och faktum är att lakers inte förlorat sedan man senast mötte Djurgården, vilket var den 27 januari hemma i Vida där stockholmarna vann en härlig drabbning där man kvitterade Lakers 4-3 ledning med bara 5 sekunder kar på matchuret. Man vann sedan på straffar med 5-4. Senast det begav sig var en lördag, och det var då lapp på luckan i Vida Arena. Något jag tyvärr inte tror det blir idag, en torsdag. Men jag tror ändå att de som tar sig till Vida Arena ikväll kommer få valuta för pengarna igen. För det lär bli ika tight som tidigare matcher, det är jag ganska säker på.

När det gäller Lakers så hoppas vi på att måltorkan från CHL finalen var en tillfällighet och något som helt enkel kom av att man inte riktigt var där på rätt sätt. Detta är ju två lag som känner varandra rätt väl vid det här laget, så det ska bli spännande att se om någon av tränarna har något extra i rockärmen att ta fram. Något som kan ge en fördel mellan två jämna lag. Vi vet att Djurgården spelar med ett ihärdigt presspel, men ändå med förnuft. Inte som HV71 som jag tycker rusar nästan lite med huvudet under armen, som vi kommer ihåg i den senaste matchen i Kinnarps, där Calof avgör i sista minuten, mycket pga att HV rusar bort sig. Djurrgården pressar hårt, men med mycket tanke bakom det dom gör.

Jag ser verkligen fram mot den här matchen och hoppas nu innerligt att Lakers har släppt matchen i tisdags helt och hållet och att fokus nu ligger på det som ska göras nu under våren. Som många har sagt så hoppas man på att laget drar lärdom av finalen mot JYP i tisdags, och att man kan dra nytta av det när väl slutspelet står för dörren.

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Cmore Sport/Sportkanalen med start kl. 18.30 (Hockeytorsdag)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
  1. Staffan Samuelsson
    Staffan Samuelsson says:

    Det var frustrerande att se hur lätt Jyp manövrerade ut Lakers. Dessutom hade de en jäkligt bra målvakt vilket jag var orolig för innan matchen. Hoppas inte svenska lagen tog lärdom om hur de ska spela mot lakers.
    Nu är det bara att bryta ihop och komma igen.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *