Då är vi äntligen igång igen

GAMEDAY
Då är vi äntligen igång igen efter ett av de värsta internationella debacle sedan Salt Lake City 2002 när Tre Kronor fick respass ur OS mot självaste Vitryssland. Ett bittert svenskt hockeyminne.

På torsdagen var det Tysklands tur att förpassa ett svenskt OS lag ur turneringen redan i kvarten. Men med tanke på att Tyskland sedan även slog ut Kanada och nu är i OS final mot ryssen, så var det kanske inget direkt fiasko ändå. Men det lilla som jag såg av Tre Kronor och OS hockeyn gjorde mig ändå en aning orolig för svensk ishockey. När jag ser Tre Kronor spelar så känner jag igen en hel del från SHL. Det som fastnat på min näthinna är det stora puckinnehavet, det som man brukar kalla puckpossesion internationellt. Tre Kronor har ett stort puckpossesion i de flesta av sina matcher, men man gör inte speciellt mycket mål. Att en spelare som tex Jocke Lindström går helt poänglös från denna turnering är anmärkningsvärt. Men trots att man har ett stort puckinnehav mot Tyskland så är man inte värda att vinna. Man håller sig på utsidan och känner sig ganska bekväma med det.

Detta är inget konstigt heller då vi ser samma sak i SHL. Vi ser ibland matcher där ett lag har fullständig kontroll spelmässigt och man vinner skotten överväldigande med typ 35-15 eller liknande, men förlorar trots allt matchen. Tittar man på hur Tyskland hanterar sitt mindre puckinnehav så är det inte så konstigt att dom blir effektivare än sitt motstånd. Det är inga krussiduller alls utan det är rakt på mål som gäller. Titta bara på hur dom avslutar matchen i overtime. Ingen tvekan, utan bara rakt in framför Fasth, där det händer, och matchen är över. Tänk om våra svenska lag i SHL och även Tre Kronor kunde utnyttja sin spelskicklighet och sitt puckinnehav med att bli lite rakare i sitt spel.

Idag börjar åter SHL och vi ska nu slutföra de sista 7 omgångarna innan slutspelet tar över. Full omgång gäller i eftermiddag och ikväll med 3 matcher som börjar kl 15.15, Djurgården-Linköping, Färjestad-Skellefteå och Brynäs-Karlskrona. Kl 18.00 får vi 4 nya matcher och upp i ring då går Luleå-Växjö, Örebro-Frölunda, Mora-Rögle och HV71-Malmö. Lakers ska alltså ta sig an den här säsongens stora mardrömsmotstånd, Luleå Hockey. Efter att Lakers förlorat de två första inledande matcherna mot norrbottningarna med 2-0 borta respektive 5-3 hemma så kunde man den 18/1 ta de första två poängen mot Luleå den här säsongen när man lyckades besegra dom i Vida Arena med 2-1 efter att Janne Pesonen avgjort på straffar. Mot Luleå måste man behålla tålamodet, hålla sig stenhårt till sin gameplan, och framför allt hålla sig på banan.

Tror de flesta med mig känner en stor spänning inför kvällens match och Dennis Rasmussens återkomst i Lakers och SHL. Som det verkar går han in i en kedja tillsammans med Elias Pettersson och Tumas Kiiskinen. Ska bli intressant att se hur den kombon fungerar med två så pass irrationella spelare tillsammans med Rasmussens storlek och kraft.Bra att man nu har 7 omgångar på sig att testa av hur man ska formera kedjorna. Men som Hallam säger, man vinner inget guld på pappret. Utan det är hårt jobb och att få i hop gruppen för att den ska prestera max som är det som gäller. Spännande onekligen, var detta ska sluta. Nu kör vi!

Matchstart kl 18.00 i Norrbotten Coop Arena, Luleå
Matchen sänds i Cmore Live 2 med start kl 18.30 (Hockeylördag)SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *