Roligaste tiden på hela året

GAMEDAY
Åttondelarna är över, kvartsfinallagen har fått sina motståndare och vi går nu in i den absolut roligaste tiden på hela året utan konkurrens. Åtminstone om man är en en stor älskare av sporten ishockey vill säga.

Efter en tuff höst och en händelserik start på våren har jag inte haft möjlighet att sätta någon större prio på skrivandet här på Sjöaguden. Så småningom hittar man en trygghet igen i arbetslivet som gör att man kan skriva mer igen när tid ges. Men nu börjar slutspelet och nu är det dags att skriva för fullt igen. I eftermiddag drar årets bästa tid igång med full kraft. Växjö Lakers ställs mot en motståndare jag känner enorm respekt för och som spelar en riktigt bra och rolig ishockey i sina bästa stunder. Brynäs är inget lag som backar hem och tänker defensivt, utan går verkligen fullt framåt och vill vara det laget som styr och bestämmer där ute.

Över bäst av 7 matcher hade i mitt tycke LHC varit en enklare motståndare, om vi nu ska använda oss av det uttrycket (det finns inga enkla motståndare). Jag är glad att vi även i år slapp Luleå som för tillfället spelar en väldigt försvarsinriktad hockey som passat Lakers väldigt dåligt under säsongen. Men tittar vi på historien genom den gångna säsongen så är matcherna mot Brynäs väldigt jämna. Och det blir ändå lite speciellt att möta Brynäs av olika anledningar. Och en av de viktigaste är att vi aldrig mött Gävlelaget i ett slutspel, ett annat är att dom har mycket supportrar på sina bortamatcher vilket alltid ger lite extra atmosfär till våra hemmamatcher.

Hur slutar då denna matchserie. Ja, lyssnar man på de s.k experterna så vinner Lakers detta ganska lätt med 4-0. Jag håller givetvis inte med. Även om Lakers vinner serien och Brynäs blev 10:a så är det nu helt andra förutsättningar och vad som hänt innan betyder ingenting. Vilket lag fungerar bäst i denna spelform som man nu går in i. Det laget kommer säkerligen vinna matchserien. Det är inte så enkelt som det verkar. Visst är Lakers ett bra lag….. på pappret, men på pappret avgörs inga matcher eller matchserier. Det gäller att få ihop det, behålla dynamiken i gruppen. Spelarna ska förbli friska och hålla sig borta från skador.

Min åsikt är att detta kommer bli en mycket jämn och oviss matchserie mellan två riktigt bra offensiva lag. Brynäs har dessutom en rejäl tuffhet i sitt spel, där man i sina bästa stunder vinner väldigt mycket kamper kring sargerna och i 50/50 dueller. Här tror jag många av dessa matcher kommer avgöras. Det laget som vinner mest 50/50 kamper, det laget som visar sig vara starkast i sargspelet kommer går segrande ur denna matchserie.

Dagens första match är givetvis lite av en nyckelmatch, som gästande Brynäs mycket väl kan vinna direkt mycket pga att dom är inne i matchandet då dom spelade så sent som i fredags. Lakers har vilat från matchspel och tränat i en vecka, och har kanske tappat lite av matchtempo och matchkänsla. Brynäs kommer dessutom in i den här matchserien med känslan att vi är underdogs och har inget att förlora. Alla förväntar sig att vi ska förlora det här. Lite gratis tändvätska alltså. Men tittar jag på Brynäs vinstmatch mot Luleå i fredags så fick jag en känsla av att det spel man bjöd in till de första 10 minuterna inte var något man orkade upprätthålla mer än just dessa första 10 minuterna.

Detta är säkert något som Sam Hallam och hans team tittat på och är förberedda på. Om Gävlelaget kommer ut och startar på samma sätt idag som i fredags så gäller det bara att spela smart, hålla dom på utsidan och se till att dom går lottlösa från denna start i så fall. Men får dom utdelning kan det bli en riktigt jobbig eftermiddag för favoriterna. Sen gäller det givetvis att en kille som Viktor Fasth nu har gått in i slutspels mode och stänger igen. Att han framför allt tar det vi förväntar oss att han ska ta. Nu hoppas vi på ett fullsatt Vida Arena, men grymma tifon och härlig stämning. Nu åker vi!

Matchstart kl. 15.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds i Cmore Sport med start kl. 14.30 (Slutspelsstudion)SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
2 Kommentarer
  1. Staffan Samuelsson
    Staffan Samuelsson says:

    Välkommen tillbaka Patrick. Brynäs är numera ett krigargäng. Annat var det på tiden med Lars-Göran Nilsson, Tord Lundström, ”Tigern” Johansson, Håkan Wikberg o.s.v.

    Jag tror Brynäs kan streta emot ett par matcher sen är det över.

    Varför dömer Morgan????

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *