Bara att slå in matchbollen, eller

GAMEDAY
Jaha, då är det bara att slå in matchbollen, eller är det inte så? Njae, så enkelt är det nog inte. Jag skulle hävda att nu kommer den svåra delen. Att städa av och stänga igen. Brynäs lär streta emot, tro mig!

Igår skulle Skellefteå åka in med glajjorna slängda över axeln och städa av Färjestad under 60 minuter. Men Färjestad var knappast intresserat av att avsluta säsongen där och då utan gick för fullt. Så det tog Skellefteå 55 minuter att få på sig glajjorna igen, men då var det försent. Färjestad kunde lägga in den avgörande 3-1 pucken och vända tillbaka till Löfbergs Arena för match 5 imorgon. Något som jag tror varken Skellefteås spelare eller fans hade kalkylerat med. Så den som tror att det bara är att åka in, städa av 60 minuter och sen är det över, får tänka om. Brynäs vet att det kan vara sista matchen för säsongen, vilket man inte vill utan kommer kriga och offra allt för att få en vända till hem till Gävle.

Så jag hoppas verkligen att vi slipper se ett Lakers som faller tillbaka till match nr 2 och tror man kan vila sig till semi. Då kommer man att få problem, garanterat. Ikväll krävs det att man går in med samma beslutsamhet och vilja som de senaste två matcherna. Då kommer man att vinna. Då kommer inte Brynäs orka stå emot. Fortsätta med det tålamod man visat upp. Att bara fortsätta att mala tills utdelningen och belöningen kommer. För den kommer om man bara fortsätter jobba hårt. När Växjö verkligen går för det är det verkligen en njutning att titta. Då är det hockeygodis hela tiden. Jag hoppas dessutom att Brodecki får ytterligare chanser i dagens match då jag tycker han kom in med mycket energi senast uppe i Gävle.

Det händer verkligen märkliga saker från de randigas sida det här slutspelet. Vi såg senast i Växjö hur en linjeman felaktigt ville ta ut Växjö på 2 minuter för ”to many palyers”. En Växjöspelare placeras i utvisningsbåset. Men domarna ångrar sig och tar tillbaka utvisningen. Hur ofta händer det? Och igår fick vi se något väldigt märkligt i Skellefteå när en klubba flyger upp i närheten av en Skellefteå backs huvud och spelaren väldigt tydligt filmar. Man kan då se hur domaren lyfter armen för utvisning för att sedan när han se Skellefteåspelaren åka vidare dra ner armen igen och gör ”wash out” och sedan pekar på spelaren precis som han menar att ”jag såg att du filmade, därför blir det ingen utvsining”, eller vad?? Det här var väldigt märkligt.

Vi har även 2 avstängningar så här långt in i slutspelet. Det är Anton Mylläri i Malmö som fick 3 matcher och 5000 kr i böter för checking to the head på Frölundas Ryan Lasch. Samt Skellefteås Jocke Lindström som fick 5 matcher (återfall) och 34500 kr i böter för checking to the head på Färjestads Oscar Steen. Två i mitt tycke enormt onödiga tilltag, från båda dessa spelare. Ibland verkar det som spelarna kopplar bort skallen helt och bara går på nån typ av instinkt. I matchen mellan Växjö och Brynäs har det inte varit några sådana incidenter att prata om än så länge, som tur är. Och vi kan väl hoppas på att det håller i sig.

Matchstart kl. 19.00 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds på Cmore Hockey med start kl. 18.30 (Hockeystudion)

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *