Underbar tid på året

Ingen hockeyintresserad kan ju säga emot mig när jag påstår att detta är en underbar tid på året för alla hockeynördar. Extra roligt just idag med allt snack om Lakers dåliga juniorverksamhet från delar av hockeysverige.

Idag gick Växjö Lakers in i slutspelshelgen i Nyköping för andra året i rad, och den här gången var det Örebro som stod för motståndet i semifinalen som började kl 12. Växjö hade en första period som inte blev något man direkt ville skriva hem om. Man tog mängder med onödiga utvisningar och gav Örebro ett gratis momentum i matchen. Ett momentum man utnyttjade på ett bra sätt och kunde gå till första vilan med en 2-0 ledning. Och jag kan tänka mig att Janne Karlsson inte var speciellt nöjd med den inställning man gick in med i matchen, utan att det säkert kom en liten beskedlig hårtork i periodpausen.

Och oavsett hur Janne tog tag i sakerna så gav det utan tvekan resultat kan man säga. Lakers ökade tempot omgående i starten av den andra och det frambringade ganska omgående en utvisning på Alfred Barklund i Örebro. Växjö tog tag i sitt PP omedelbart och efter ett par halvchanser hittade Gabriel Seger fram till Alexander Andersson som kommer från sin backpositioner. Och han hänger pucken snyggt till en mycket viktig reducering. Och bara kort efter kommer Örebros andra utvisning, där Gabriel Seger åter igen visar prov på speluppfattning när han hittar en instörtande Jonas Røndbjerg som trycker in pucken precis fram Örebros mål. Kvitterat redan efter 4.22 och Lakers var inte nöjda med det.

Man sätter fortsatt hård press på Örebro som fortsätter att ta utvisningar. Och Lakers är enormt effektiva i denna spelform och bara 4 minuter efter kvitteringen kommer ledningsmålet i PP, när Ludvig Wistén klappar till direkt på en passning från Alexander Johansson, och vi har Lakers i ledning med 3-2. Och Örebro tar ytterligare en utvisning för to many players vilket ger Axel Sundberg möjligheten att utöka ledningen när han stänker in ett formidabelt pass från Dominik Bokk. Lakers vinner perioden med 4-0, samtliga mål i PP, och man vinner skotten med hela 20-3.

I tredje perioden hamnar Lakers lite på hälarna och Örebro tillåts att ta över spelet. Matchen blir också lite mer irriterad och många konstiga situationer uppstår. Och Lakers får bl.a reda ut ett 3 mot 5 läge. Något som man gör bra, dock hjälper det föga när Örebro ändå strax efter tillåts att reducera och sätta lite nerv i den här tillställningen. Men Växjö var inte alls intresserad av att släppa in Örebro i den här matchen. 1.10 efter reduceringen kontrar Lakers genom Jonas Røndbjerg som snyggt hittar Simon Eriksson över centrallinjen som hänger 5-3. Vilket ger Lakers lite arbetsro igen.

Örebro ger allt i slutet för att få hål på Eltonius i Växjökassen, men istället för en reducering så kan Hampus Sjöbrink direkt på tekning i egen zon skicka pucken över hela banan och in i mål och matchen är avgjord 6-3. Växjö lakers är därmed i J20 SM final för andra året i rad. Stort grattis. Vilka dom ska få möta är inte klart, men det står mellan HV71 och Luleå HF där det i skrivande stund står 2-1 till HV71 i slutet på den andra perioden. SM-finalen spelas kl 14.30 måndag eftermiddag. För 79 kr kan man se den i direktsändning här https://svenskhockey.tv/

Sammanfattning J20 SM-semifinal

Växjö Lakers – Örebro HK 6-3 (0-2, 4-0, 2-1)

Period 1.
02.11 0-1 Glenn Gustavsson (Viktor Lodin, Gustav Grankvist)
16.27 0-2 Linus Öberg (Carl Wassenius)

Period 2.
22.07 1-2 Alexander Andersson (Gabriel Seger, Jonas Røndbjerg)
24.22 2-2 Jonas Røndbjerg (Gabriel Seger, Ludwig Wistén)
28.15 3-2 Ludwig Wistén (Alexander Andersson, Lukas Ljungblom)
33.23 4-2 Axel Sundberg (Dominik Bokk, Filip Karlsson-Tägtström)

Period 3.
50.42 4-3 Carl Wassenius (Anton Johansson, Viktor Lodin)
51.51 5-3 Simon Ericsson (Jonas Røndbjerg)
58.36 6-3 Hampus Sjöbrink (Gabriel Seger)

Utv: VLH 9×2, ÖHK 9×2
Skott: 33-23
Publik: 704SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara
 1. Staffan Samuelsson
  Staffan Samuelsson says:

  Fantastiskt kul, det blir HV i finalen. Småland, vilket hockeydistrikt.
  Intressant att se ev. kommentarer om Växjös juniorverksamhet.
  Tror att de stora och historiska kubbarna, deras fans och en mängd journalister kommer att ligga lite lågt. man kan ju be en stilla bön om dubbel SM seger.
  Börjar redan bli lite nervös inför morgondagen. Varför ska man börja på kvällen?

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *