En spännande dag står för dörren

GAMEDAY
Det är utan tvekan en spännande dag som står för dörren när två lag från Lakers går upp i ringen denna annandag påsk. Först ut är J20 i SM final och sen är det dags för A-lagets första semi mot Malmö.

Inom kort släpps pucken i Nyköping mellan Växjö Lakers och HV71 i J20 SM finalen 2018. Och det är för andra året i rad som Växjö Lakers J20 får spela en SM final. Alla minns vi finalen mot Modo i fjol som man så snöpligt förlorade efter en otroligt spännande straffläggning. Nu har man åter chansen, och den här gången är det landskapsgrannen i norr, HV71 som står för motståndet. Och det går ju knappast att önska sig bättre förhållanden än ett hett smålandsderby i en SM final. Igår vann man semifinalen mot Örebro med 6-3 efter att man på ett otroligt starkt sätt vänt matchbilden fullständigt efter den första perioden. En period man förlorade med 2-0. I andra perioden tog man tag i taktpinnen och vände från 0-2 till 4-2, vilket till slut blev 6-3 och avancemang till finalen.

Både semi och final spelas enligt tradition i Nyköping, i Stora Hallen i Rosvalla. Finalen i eftermiddags startar kl 14.30 och den som vill se matchen live kan köpa streamingen via https://svenskhockey.tv/ där man betalar 79 kr.

SEMIFINAL 1, VÄXJÖ LAKERS vs MALMÖ REDHAWKS

Ikväll är det äntligen dags. 19.30 släpps pucken i Vida Arena, på ena sidan Växjö Lakers, på andra sidan Malmö Redhawks. Jag gillar verkligen att det blev Malmö i semin. För det är ju ändå så att ska man ha en chans till revansch så måste man ju mötas, annars blir det ju inget. Visst är det med vissa skräckkänslor, men det får man leva med. Jag tycker det här ska bli skitkul. Och jag tycker till skillnad från många andra att detta är en helt öppen historia. Det är två typer av hockey som möts. Ett lag med extrem spelskicklighet och enorma spetskunskaper möter ett lag med ett kanonbra försvarsspel, ett lag som är beredda att ta kampen och kriga för varje millimeter på isen. Samtidigt som man faktiskt också har en del skills i laget.

Jag vågar som vanligt inte tippa, men jag blir inte förvånad om vi får 7 matcher i den här matchserien. Mycket kommer an på Växjös förmåga att överlista Malmös målvakt, oavsett vem som står. För oavsett vilka vi möter så känns det alltid som målvakterna fullständigt står på huvudet. Det som är skönt att veta när det gäller Växjö är att man besitter ett fantastiskt tålamod och att man som oftast bara maler på oavsett vad resultatet är på tavlan. Det här är definitivt en egenskap som talar för Växjö. När det gäller Malmö återkommer jag till viljan att ta kriget. Ett Malmö som hamnar i målmässigt överläge är inte lätt att handskas, då man försvarar sin zon med alla tänkbara medel, och krigar i alla närkamper till 100%.

Förra året var inte Lakers beredda när dom gick in i kvartsfinalspelet mot just Malmö. Man var inte beredda på det upptrappade fysiska spelet. Man var heller inte beredd på den höjda domarnivån. Malmö lyckades krypa in under skinnet på Växjös spelare vilket satte dom i förarsätet. Ett säte dom då satt kvar i matchserien ut. Det vi Lakersfans hoppas på just nu är att man är mer beredda och att man är mer villiga att ta på sig blåstället och kriga. Finlir funkar inte i ett slutspel, det är endast krig, krig och krig som gäller. Malmö kommer inte att bjuda på några millimeter där ute. Och jag tror spelarna är ganska medvetna om att Malmö är ett bättre lag än Brynäs, vilket automatiskt betyder att det kommer att krävas betydligt mer.

Och jag tror som vanligt att ledordet för Växjö Lakers genom den här matchserien är ”TÅLAMOD”. Nu kör vi!

J20 SM Final
Pucken släpps kl 14.30 i Stora Hallen – Rosvalla, Nyköping
Matchen sänds via https://svenskhockey.tv/ med start kl. 14.25 (79 kr)

SM SEMIFINAL MATCH 1
Matchstart kl. 19.30 i Vida Arena, Växjö
Matchen sänds i Cmore Sport med start kl. 19.00 (Slutspelsstudion)SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *