Jag kan inte låta bli att reagera

Jag vet inte hur många gånger den här säsongen jag läst vidriga kommentarer kring Daniel Rahimi. Och jag kan inte låta bli att reagera på detta. Alla öknamn folk ger denna stora, varma och trevliga person och duktiga hockeyspelare.

Att Robert Rosén skulle bli avstängd efter gårdagens aningen dåligt timade tackling på Jens Olsson, är det ju inget att snacka om. När det gäller Robban så är ju det här enbart ett olycksfall i arbetet, och det måste vara första gången någonsin som Robban blir avstängd. vad jag vet i alla fall. Men jag tycker 3 matcher är väntat, inget att säga om faktiskt. Det blev olyckligt helt enkelt. Hoppas även att det gick bra för Olsson.

Däremot har jag extremt jobbigt när det gäller Daniel Rahimi, som får utstå en massa spott och spe från både sociala medier och media. En person som är extremt go och härlig vid sidan om rinken, och på den samma den där typen alla vill ha i sitt lag, men aldrig vill möta. En spelartyp som jag verkligen gillar, oavsett vilket lag han spelar i. Även om jag verkligen ogillade när han spelade i LHC och mötte Växjö, så gillar jag karaktären och spelartypen. Lika mycket som jag frustade varje vi mötte Färjestad och Tollefsen stod på andra sidan. Men dom måste finnas i ligan, dom är så otroligt viktiga. Men får utstå mycket skit, som jag har svårt för. Lika irriterad som jag blev av att läsa eftermiddagens inlägg från Aftonbladets Mats Wennerholm, lika uppfriskande var det att lyssna på Wikegårds videoblogg.

En frustande okunnig (i mitt tycke) sportjournalist mot en gediget kunnig hockeyperson, uttalar sig i samma ämne, på två skilda sätt. Wennerholm tycker att man sänder fel signaler från disciplinnämnden, att det är våld mot huvudet, och att slaget riktas mot en icke förberedd spelare. Han påstår på fullt allvar att Händemark inte var beredd på detta då det inte fanns någon pågående fight. Trots att Händemark sekunden innan trycker ner Rahimi och drar av honom hjälmen. Dom här inläggen från s.k sportjournalister blir en del av en häxjakt på en enskild spelare, då det inte behövs mycket av Rahimi för att hamna i skottgluggen. Jag tycker personligen att Mats Wennerholm visar lika lite förståelse för sporten som en del personer på social medier.

Därför tycker jag det var uppfriskande att höra Wikegårds videoblogg idag i samma ämne, där han istället hyllade Rahimi, att det var Rahimis match och att han ägde både Malmö och kapten Händemark. Att det är Händemark som matchen igenom sände fel signaler. Att han tex har två valmöjligheter när han får vingen från Rahimi. Antingen står han upp mot Rahimi, vilket han borde klara med tanke på hans egna storlek, och med det visar sitt egna lag vägen. Eller göra han som han gjorde, slänger sig ner, viker ner sig, och visa laget just det, vi viker ner oss. Och jag vet inte hur många gånger jag sett situationen nu, och jag förstår inte Händemark alls. Jag är dessutom övertygad om att hade Händemark stått kvar på benen och visat att han är beredd att ta fighten så hade aldrig Rahimi fått 5 + Game, utan max 2 minuter på båda. Det är vad jag tror i alla fall.

Jag tycker att disciplinnämnden gjorde helt rätt den här gången, när man väljer att inte granska Rahimi, utan istället granskar och fäller Robban. Jag förstår samtidigt Robban som har svårt att köpa detta, och som inte ens tycker det är en tackling. Han vill gå in och stänga sargen. Det blir fel, tyvärr. Synd med tanke på att jag tyckte Robban gjorde en riktigt bra match igår. Han var faktiskt väldigt fysisk hela matchen, vilket inte är något normalt signum för honom. Det är givetvis ett stort avbräck, men Växjö har bredd och nu får andra ta chansen att stiga fram. Ser ut som det inte bara är Robban som missar morgondagens match. Även Pesonen och Josefsson verkar ha problem. Josefsson är ett avbräck däremot som faktiskt kan kosta en del i morgondagens retur i Malmö Arena.

Jag tror morgondagens match kommer bli annorlunda, och jag tror inte att Malmö kommer vika ner sig likadant på sin hemmaplan. Jag hoppas dock att Lakers fortsätter, och att man även kan trappa upp ett par snäpp ytterligare. Eller får vi se en kopia av match 2 i kvarten. Jag hoppas verkligen inte det. Oavsett blir detta en riktigt tuff matchserie, som inte förvånar mig om den går till 7 matcher. Det är så här slutspel ska vara!!!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
2 Kommentarer
 1. Mats Nilsson
  Mats Nilsson says:

  Det är inte DN som bestämmer om man ska granska i detta fall Rahimi eller inte.

  Sedan kan jag som ”evig” motståndare till Rahimi tycka att han, trots sin trevliga personlighet utanför planen, ofta gör sig skyldig till småfula grejor som faktiskt kan skada. Han kan vara lite vårdslös med klubban när an crosscheckar motståndare framför egen kasse, och det är något som jag kan irritera mig på vad gäller honom. Han är så pass stark och tung så när han tar i med klubban på det sättet så kan det göra mer än ont.

  Däremot så tycker jag att gårdagens grej mot Händemark fick den följd den förtjänade, det ska inte vara avstängning.

 2. Mathias
  Mathias says:

  Alltså någonstans tycker jag vi ändå måste börja titta på vad är det är för hockey vi vill se? Vill vi se backar som Erik Karlsson och Joel Persson i alla back par? Endast skills så har vi snart fem forwards på isen. är det mot den utvecklingen vi ska vandra så har vi snart ingen Rahimi, Welch eller Tollefsen karaktär kvar som står för den där tuffa och lite grisigare hockey som jag tycker är startskotten i matcherna och som faktiskt ger både energi och känslor i matcherna. Med en spelare som Rahimi behöver det inte vara derby för att publik och motståndare skall komma igång liksom. Men visst ska det finnas gränser som med allt annat.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *