Nu gäller det att spelare vill kliva fram

GAMEDAY
Som det ser ut går Lakers ut till kvällens match med en del spelare borta. Så nu gäller det att spelare vill kliva fram och bli den där extra ordinära faktorn som krävs i en tuff bortamatch. Malmö lär kliva upp en hel del, lita på det.

Vi vet att Robban Rosén är avstängd. Pesonen verkar ha fått problem med nått, och det gäller även Erik Josefsson. Vi vet sedan tidigare att Welch saknas då han är på hjärntrappan, vad jag förstått. Ryktena säger att Reddox går in och centrar i fjärde med Marre Lundberg och Brodecki. Fröberg lär gå tillbaka till centerposition. Frågan är var han placeras. Går han in och vikariera direkt mellan Kiiskinen och Pettersson? Fortsätter Mielle med Shinnimin och Calof? Kanske tar Rasmussen position mellan Kiiskinen och Pettersson och Fröberg basar över tredje linan tillsammans med Netterberg och……., ja, vem tar den platsen. Tar man in Røndbjerg eller Carnbäck? Eller gör man som man gjort tidigare, flyttar upp Arvid i kedjan.

Ja, spännande läge. Frågan är hur detta påverkar laget. Den som känns jobbigast är faktiskt Josefsson, som jag sätter ett högt värde på. En oerhört viktig spelare i mitt tycke. Framför allt i sådana här matcher. Rosén är en av många offensiva spetsar som vi har, så där finns många som kan kliva fram. Och det är väl just det som krävs nu, att spelare kliver fram och visar vägen. Jag hoppas jag slipper se ett lag som åker ner till Malmö och bara lämnar över matchen, utan att man verkligen går för det när man nu har en 1-0 ledning att gå på. Pressen idag ligger på Malmö, inte Lakers. Utnyttja det!

Vi kan vara säkra på en sak. Malmö kommer steppa upp rejält sedan senast. Det är inget man kan tro något annat om, utan så är det. Det är deras borg, och dom lär sätta an tonen direkt från start. Det gäller att vara med, framåtlutade, villiga att svara upp med en gång. Jag är ganska säker på att Malmö kommer försöka skapa sig ett tidigt momentum i matchen och sedan spela tung hockey för att hålla egen zon stängd. I måndags gick Lakers ut och gav Malmö is för att själva få komma i spelvändningar initialt av matchen, och på så sätt undvika Malmös snabba spelvändningar. Hur gör Hallam nu? Detta vet ju Malmö nu, så hur kommer man starta den här gången.

Personligen skulle jag vilja se en riktig tråkhockey inledningsvis av Växjö, där man stänger ner mittzon, och bara ser till att sätta stopp i spelet. Tråka ut dom lite inledningsvis, testa tålamodet på dom. Och när man vinner puck ska det vara spikrakt, inget ut på utsidan och ner i hörnorna utan ta pucken in på insidan och sen mängder med avslut. Bara kasta puckar på mål. Skapa oro. Nu är jag inte Sam Hallam, vilket säkert är tur, så det kommer säkert inte se ut så. Men oavsett ska det bli högintressant att se de taktiska tilltagen denna match. En sak är säker, en holmgång väntar. Det vore på nått sätt kul att se en match som på Hovet under tisdagen där fokus låg på spelet och inte på bedömningar. Nu kör vi match 2.

Matchstart kl 19.30 i Malmö Arena, Malmö
Matchen sänds på Cmore Sport med start kl 19.00 (Slutspelsstudion)SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *