Aldrig lätt att bara göra det

GAMEDAY
Det är 3-0 i matcher och Växjö är en match ifrån SM-final. Men det är aldrig lätt att bara göra det på beställning. Att slå in matchbollen är kanske det svåraste, och Malmö lär ge allt så länge bollen lever.

Om vi börjar med att titta lite på fredagens drabbning så hade jag lite dåliga känslor faktiskt, trots att jag vet hur starkt det här laget är. Aldrig visar man någon stress när man ligger under, utan man maler på utan att stressa upp sig. Men igår vard et en liten dejavu känsla faktiskt. Malmö spelade aningen mer desperat och kändes mer som att man var mer eller mindre beredd på att sänka nån rejält om det så behövdes. Och i slutet av första perioden kändes det som att Malmö skata började krypa in under skinnet på Lakersspelarna igen. Det såg irriterat ut, och det fanns tendenser till efterslängar. Malmö började spela lite mer brutalt och hänsynslöst.

Mend det kändes som att man pratade igenom just den biten i första periodpausen. Och jag kan tänka mig att Hallam påminde laget om förra säsongen och att inte låta Malmöspelarna irritera dom utan ta det med lätthet istället. Och det var lite så jag kände det när man såg spelarna i andra perioden. Man började munhuggas lite istället och ofta med ett stort leende på läpparna. Och sånt brukar ta udden av försöka att provocera. Lakers kom ut med en rejäl bestämdhet i andra periodens inledning, och man fick kvitteringen direkt. Efter det blir det väl knappast någon period som går till historien.

Men det kändes ändå som att Växjö under period 2 vann tillbaka lite av det mentala spelet. Efter man sedan har gjort 2-1 precis i början av den tredje perioden kändes man inte hotade direkt. Malmö skapade några halvchanser, men Lakers reder ut det på ett bra sätt och Fröberg kan lägga pucken i öppet mål. Efterspelet sen blir aningen patetiskt känner jag spontant. Situationen som Peter Andersson hänvisar till är givetvis en solklar straff alla dagar i veckan, det vet ju alla som kan lite hockey. Men att åter sitta på en presskonferens och gnälla över hur förfördelad man är och hur avgörande detta var. Det vet vi ju inte om det var avgörande. Vi vet ju inte om Malmö hade gjort mål på straffen? Då vet vi ju inte om det var ett avgörande beslut eller icke beslut från domarna.

Man kan inte säga annat än att Hallam är skön på presskonferensen. Men Peter Andersson slutar inte med sina försök att påverka domare eller t.o.m försöka påverka och irritera Lakers och dess spelare. Senaste uttalen handlar om att Lakers nog inte är speciellt bra tränade, eller topptränade eller hur han nu uttryckte det. Jag har lite svårt att förstå vinningen med detta. Skulle nu spelarna i Lakers ha läst detta, eller tagit del av det på nått sätt så tror jag ju mer att det tjänar som tändvätska än något annat.

Min spontana känsla inför matchen i Malmö på söndagseftermiddagen är att Malmö tar hem den här matchen och Lakers får ta hem det till Växjö igen på tisdag. Och det handlar egentligen inte om att jag inte tror på laget utan känner väl mer att det kan komma en liten mental reaktion nu där känslan av en skön trygghet och säkerhet infinner sig med dessa 3-0 i ryggen. Under de första 3 matcherna har vi trots allt sett ett väldigt fokuserat Växjö som varit stabila, lugna och beslutsamma. Malmö ser nu möjligheten till säsongens sista match i varje match man spelar och spelar nu med känslan att vi inte har nått att förlora. Man bara kör.

Den inställningen mot ett kanske lite mer skönare Växjö kan nog generera en seger för skåningarna. Med andra ord är jag rädd för att vi kan få se en repris av kvartsfinal 2 tyvärr. Och när det gäller Malmö kommer man troligtvis att komma ut med samma typ av spel som sist, och jag hoppas bara att Lakersspelarna kan behålla kylan när Malmö bestämmer sig för att mosa på. Få se om Nichlas Hardt spelar, vilket skulle ge Malmö en större dimension i det fysiska spelet. Vilket kan bli kul givetvis. På nått vi känns matchen på söndagen inte alls lika jobbig att hantera och man är ju inte lika nervös med en 3-0 ledning i ryggen. Samtidigt skulle väldigt gärna vilja se en 4-0 seger. Eller vad säger ni!

Matchstart kl 15.15 i Malmö Arena, Malmö
Matchen sänds på Cmore Hockey med start kl. 14.45 (Slutspelsstudion)

***********

Sammanfattning SM Semifinal match 3

Växjö Lakers – Malmö Redhawks

Period 1.
16.28 0-1 Rhett Rakhshani (Axel Wemmenborn, Stefan Warg)

Period 2.
20.33 1-1 Andrew Calof (Dennis Rasmussen)

Period 3.
40.37 2-1 Elias Pettersson (Dennis Rasmussen, Andrew Calof)
58.52 3-1 Linus Fröberg (Tuomas Kiiskinen)

Utv: MIF 7×2, VLH 5×2 + 1×10
Skott: 32-23
Publik: 5750 (Fullsatt)SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *