Operation revansch är avklarad

Avgjort i semifinalen mot Malmö. Det blev 4-0 i matcher och därmed är det klart att operation revansch är avklarad när Pettersson trollade in pucken bakom Gunnarsson i overtime.

Lakers spelade ganska smart matchen igenom, där man faktiskt tog ett steg tillbaka och lät Malmö ha lite mer puck. Istället satte man hård press på dom. Under tredje perioden märktes det att man spelade med stor säkerhet och bara väntade på att Malmö skulle göra misstag. Ett litet motdrag som jag tror hellre Malmö hade haft. I overtime är Lakers det lag som vågar gå för det, och man skapar ett rejält tryck. Och den sista utvisningen blir Malmös, och det känns nästan lite ironiskt att det faktiskt är en utvisning på Malmö som sätter punkt för den här matchserien.

Avgörandet sen är ju redan en klassiker och givetvis är det vår lilla trollgubbe Elias Pettersson som gör det. Och det är nog som Petter säger i sändningen, det är nog bara Elias som kan göra den typen av mål i SHL. Helt fantastisk bedrift av denna 19 åriga talang. Passningen till avgörandet kommer från en annan spelare som jag sätter väldigt högt. En energispelare som ställer till ett helvete för alla motståndare med sin intensiva skridskoåkning, Brendan Shinnimin. En annan som har hyllats under kvällen är Eric Martinsson i par med Arvid Lundberg. Vilket backpar, och vilken skillnad på Martinssons spel denna vår jämfört med i fjol.

Och när vi ändå är igång måste jag lyfta fram en annan back som bara blir bättre och bättre. Linus Högberg. Vilka steg han tar. Vilket lugn han besitter trots sin unga ålder och sitt första slutspel. Jag är enormt imponerad av denna kille. En kille som dessutom är en otroligt härlig människa och person utanför isen. När man möter Linus i korridorerna i Vida Arena och man har grabben med sig så hälsar han alltid och det alltid med ett fantastiskt smile. Jag är väldigt glad att den här killen har kontrakt i 2 år till efter detta, om nu inte andra sidan och hans draftval  Philadelphia Flyers börjar rycka i honom. Men tro mig, det här kommer bli en fruktansvärt bra back var det lider.

Två tråkiga filmningar ikväll, en från båda lagen. Enda skillnaden var att Robin Alvarez fick betalt för sin med en utvisning på Daniel Rahimi. Dessutom 2 väldigt tråkiga skadesituationer på Fasth och Fröberg. Risken är väl tyvärr överhängande att bägge har spelat klart den här säsongen. Värst är det nog med Linus Fröberg som kan ha fått både en hjärnskakning och kanske även en fraktur i ansiktet, käke, kindben eller liknande. Fallet i isen ser inget vidare ut. Fasth slår i bakhuvudet ganska rejält, och det där kan också vara en lång frånvaro på tyvärr. Vi får se vad domen blir. Lider verkligen med bägge, men framför allt Fröberg, som jag tycker har varit grymt bra. Hoppas att han kan komma tillbaka.

Med detta i friskt minne måste jag ju få avsluta med att framhäva vår Viktor Andrén. Vilka målvakter vi har. Han går in, ouppvärmd och stänger igen. Han fortsätter att spela med det självförtroende han gjort hela säsongen, och det är också imponerande. Surt när det gäller Fasth, men jag har 100% förtroende för Andrén. En väldigt bra målvakt, lugn, stabil och känns aldrig stressad.

Nu har vi 9 dagars ledigt, vilket kommer att kännas drygt givetvis. Man får hoppas att DIF och Skellefteå krigar på lite till så att det finns lite hockey att titta på i alla fall. Djurgården eller Skellefteå, vem föredrar vi? Nja, mig spelar det ingen roll. Det är två fantastiskt bra lag, så jag tror det blir en otroligt bra och spännande matchserie oavsett. SM-final igen alltså med start tisdagen den 17 april kl 19.30 hemma i Vida Arena.

Sammanfattning SM Semifinal 4

Malmö Redhawks – Växjö Lakers 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Period 1.
09.22 0-1 Dennis Rasmussen (Elias Pettersson, Andrew Calof)
11.27 1-1 Nils Andersson (Rhett Rakhshani, Fredrik Händemark)

Period 4.
69.55 1-2 Elias Pettersson (Brendan Shinnimin, Joel Persson)

Utv: MIF 3×2, VLH 6×2
Skott: 22-30
Publik: 8652SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *