Växjö mot Skellefteå i SM-finalen

På fredagskvällen stod det klart att det blir Växjö mot Skellefteå i SM-finalen 2018. Till en del Stockholmsjournalisters förtret. Magnus Nyström är inte blyg för att visa vad han tycker om finallagen.

Knappt hinner hesa fredrik ljuda i Skellefteå Kraft Arena förrän Expressens s.k sportjournalist Magnus Nyström skickar upp en ”inför SM-finalen krönika”. Intresserad som man är sätter man sig ner för att läsa både bloggare, krönikörer och andras tankar inför den stundande SM-finalen. Men Magnus Nyströms alster är bara ytterligare ett typiskt inlägg från en bitter Stockholmjournalist som mer handlade om hur tråkigt icke klassiskt lag Växjö är, som inte framkallar några känslor i hockeysverige, samt hur mycket han hoppades på andra finallag än dessa två. Samtidigt kallar han sig för hockeynörd? Hur kan man kalla sig hockeynörd när man skriver som han gör?

En hockeynörd för mig är någon som uppskattar bra hockey, oavsett vilka som spelar. Jag anser tex mig själv som en hockeynörd, som har ett lag närmast hjärtat, men som samtidigt tittar på allt. Jag har sett varenda sekund av i stort sett alla matcher i slutspelet som jag kunnat följa om inte Växjö har spelat. Jag följde hockeyallsvenska finalen, slutspelsserien, direktkvalen. Jag försöker när tillfälle ges att se så många slutspelsmatcher som jag kan i Stanley Cup. Jag har sett varenda sekund av matchserien mellan Djurgården och Skellefteå. För mig är det att vara en hockeynörd, och jag tror faktiskt min fru håller med mig där.

Att skriva så nedlåtande om en förening, och så respektlöst gentemot alla dom fans som håller både på Växjö Lakers, men även Skellefteå i det här fallet tycker jag är plumpt, och extremt dåligt. Växjö har i dagsläget spelat 7 raka säsonger i SHL sedan man gick upp första gången. Man har 5 slutspel, ett SM-guld och 2 SM-finaler. Trots det väljer en s.k sportjournalist, tillika (enligt han själv) en hockeynörd att skriva så här. Men det finns trots allt en del i texten som är bra och som jag håller med om. Vi i Växjö skiter högaktningsfullt i att vi inte är ett s.k klassiskt lag som frambringar känslor hos stockholmare och andra. Men Växjö Lakers frambringar härliga känslor hos oss, här i Växjö och alla de fans som finns ute i Sverige. Vi tänker ändå spela SM-final och ha skitkul i en häftig matchserie mot Skellefteå AIK.

Sen har vi Mats Wennerholm på den andra blaskan. Puhhhhh.

En match som jag personligen tror kommer att gå till 7 matcher. Genom finalen 2015 och även semifinalen året därpå har vi byggt upp en rätt skön rivalitet gentemot Skellefteå AIK, vilket jag tror kommer visa sig en bit in i matchserien. Skellefteå spelar en riktigt bra hockey just nu och det kommer bli en häftig holmgång, det är jag säker på. När det gäller statusen på Victor Fasth och Linus Fröberg så är det ju så att Linus var på is under fredagen med ett heltäckande ansiktskydd. Han klev dock av innan de andra skulle göra mer spelliknande övningar. Vilket är ett tecken på att han inte är redo för närkamper än. Men det känns som att Linus kommer att kunna vara med så småningom i alla fall.

Och det känns riktigt bra att Linus ändå verkar vara okej, och att han inte drabbades av någon hjärnskakning. Linus tillhör kategorin underskattade spelare i SHL. Och för mig är han jätteviktig. En gedigen hockeyarbetare som precis som Josefsson stämplar in varje dag, och i stort sett aldrig är skadad i vanliga fall. Hoppas verkligen att Linus får spela SM-finalen, det är han så värd!

Victor Fasth är det däremot mer tveksamt kring, då han inte tränar och ganska troligt fick en hjärnskakning när han drog bakhuvudet i isen i sista matchen mot Malmö. Vi hoppas att det var av den lättare arten och att han snart är tillbaka igen. Nu blickar vi fram mot tisdag då det smäller i Vida Arena. SM-finalerna spelas enligt följande:

Match 1: Tisdag 17/4 kl. 19.30 Vida Arena
Match 2: Torsdag 19/4 kl. 19.30 Skellefteå Kraft Arena
Match 3: Lördag 21/4 kl. 15.15 Vida Arena
Match 4: Söndag 22/4 kl. 15.15 Skellefteå Kraft Arena
Ev. Match 5: Tisdag 24/4 kl. 19.30 Vida Arena
Ev. Match 6: Torsdag 26/4 kl. 19.30 Skellefteå Kraft Arena
Ev. Match 7: Lördag 28/4 kl. 15.15 Vida Arena

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *