Rosén nära mästartitel

Calle Rosén är Växjös representant över i nordamerikansk hockey där han representerar Toronto Marlies i AHL. Nu är Rosén nära mästartitel med Toronto Marlies i Calder Cup.

Efter förra säsongen lämande Calle Rosén Växjö Lakers för att prova sina vingar i nordamerika. Han skrev ett 2 års kontrakt med Toronto Maple Leafs, där han fick börja säsongen och det blev totalt 4 matcher med ett assist som resultat. Efter det blev det spel i farmarlaget Toronto Marlies där han gjort 62 grundseriematcher med totalt 22 poäng fördelat på 4 mål och hela 18 assist. En rätt okej första säsong på liten rink får man ändå säga.

Toronto har i slutet av säsongen tagit sig hela vägen i Calder Cup slutspelet fram till final mot Texas Stars. Den gångna natten spelades match 5 i Austin, Texas och Toronto pulvriserade Texas fullkomligt. Och det blev dessutom en riktig svenskafton. Calle Rosén stod för 2 mål, 4-1 och 5-1. Andreas Johnson fixade 1 mål och 2 assist medan Carl Grundström levererade 1 mål och 1 assist. Calle Rosén har haft ett riktigt bra slutspel med totalt 9 poäng på 14 matcher (4+5).

Med ledning 3-2 har nu Toronto matchboll och man har verkligen allt i egna händer då både match 6 och match 7 spelas i Toronto. Match nr 6 spelas natten till onsdag kommande vecka, och scenen är alltså Ricoh Coliseum i Toronto. En chans för Calle Rosén och redan sin första säsong i Toronto bli Calder Cup mästare. Till hösten får Calle åter en chans att slå sig in i Toronto Maple Leafs då han har ett år kvar på sitt kontrakt. Sjöaguden säger lycka till Calle i jakten på Calder Cup!!

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *