En förlängning som inte uppskattas av motståndarna

På lördagen meddelade Växjö Lakers att man förlängt med Brendan Shinnimin. En förlängning som inte uppskattas av motståndarna men älskas av alla Lakersfans. En viktig förlängning.

Brendan Shinnimin är 27 år fyllda. Han föddes 1991 i East St Paul strax nordöst om Winnipeg i den kanadensiska delstaten Manitoba. Brendan började sin karriär i Winnipegs och Manitobas egna ligor för ungdomar, bl.a WBAAA och MMHL. Han kom upp som junior med laget Selkirk Steelers i Manitoba Junior Hockey League säsongen 07/08. Under den säsongen flyttade Brendan till USA:s huvudstad Washington för att spela juniorligan Western Hockey League med laget Tri-City Americans. Detta blev en klubb han sedan var trogen i 4 säsonger. Här gjorde han totalt 401 poäng och avslutade där säsongen 11/12 med ett ”A” på bröstet.

Han började sin seniorkarriär säsongen 12/13 med att flytta till Portland Maine och spel i AHL med Portland Pirates. Farmarlag till Arizona Coyotes där han säsongen 14/15 skulle få chansen i 12 matcher. Men det blev inga fler chanser i NHL utan istället flyttade han till Springfield i Massachusetts och spel för Falcons i AHL under hela säsongen 15/16. Inför säsongen 16/17 ville Brendan ut och prova sina hockeyvingar på andra ställen och landande först i Schweiz där det blev 12 matcher med SCL Tigers i NLA för att sedan avsluta säsongen i KHL med Barys Astana.

Jag vill nog påstå att han fick sitt stora lyft som hockeyspelare den gångna säsongen när han blev svensk mästare med Växjö Lakers. Han gjorde total 58 matcher i SHL och SM-slutspel för klubben, plus CHL. I grundserien slutade han på fina 34 poäng (14+20) och i slutspelet fick han ihop 10 poäng på 13 matcher (2+8). Jag tror att han hittade sin ishockey den gångna säsongen under Sam Hallams ledning och Jörgen Jönssons coachning. Han hittade sin roll där han kombinera hög hockeykunskap med både mål och framspelningar med att vara en agitator som kryper in under skinnet på motståndaren och får dom ur balans. En typ av spelare som man bara älskar att ha i sitt lag, men verkligen ogillar att ha i motståndarlaget.

Förlängningen av Brendan Shinnimins kontrakt kändes extremt viktigt och känslan är att många fans hoppade jämfota när beskedet kom. Brendan är en spelare som Hallam kan använda i alla linor i stort sett. Vill man ha poäng av honom så sätter man honom i en topplina. Vill man ha hårt jobb så sätter man honom i en sån lina. Detta är en spelare jag inte såg många dippar från under säsongen. Någon enskild match där han försvann, men dom var ytterst få. Som sagt en viktig förlängning och Sjöaguden kan bara säga: ”Welcome back Brendan”! Motståndarna är garanterat inte lika lyckliga!!

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
2 Kommentarer
  1. Benke
    Benke says:

    Så jäla gött att han fortsätter i Lakers, blir absolut ett bättre lag med honom. Sommarvärmen gör att man längtar till en avkyld hockyarena.

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *