En vecka till dagen D

Lakers Skills Competition kan man väl nu för tiden se som starten på säsongen. Och i så fall har vi idag en vecka till dagen D då säsongen 18/19 börjar på allvar.

I år ska det vara backarna Arvid Lundberg och Daniel Rahimi som står mot varandra som kaptener för varsitt lag. I skrivande stund är dock inte lagen i sin helhet presenterade. Med ett SM-guld i bagaget när vi går på en ny resa så måste jag säga att jag tycker det ska bli riktigt spännande. Och det betyder inte på nått vis att jag tycker laget ser extremt bra ut på något sätt, utan mer att jag känner ganska exakt samma sak som jag gjorde vid den här tiden för ett år sedan. Ett lag fullt med oskrivna kort och krav på att många ska ta nästa steg eller ett gigantiskt första kliv. Jag sa det och jag skrev det åtskilliga gånger inför den förra säsongen. Många frågetecken behövdes rätas ut för att säsongen skulle bli bra.

Med facit i hand vet vi att nästan alla frågetecken rätades ut till ståtliga utropstecken. Nu har vi nya, och den här gången heter dom nya frågetecknen Austin Ortega, Kalle Johansson, Pontus Holmberg och Roman Horák. Dessutom behöver vi se att Dominik Bokk, Jonas Röndbjerg och Nisse Carnbäck tar nya kliv i sina utvecklingar. Och här är kanske Nisse den som behöver ta tag mest i saker och ting, för han var nog som jag ser det den enda som ifjol inte tog något kliv alls. Snarare gick det tillbaka en aning. Vilket heller inte är så konstigt, och kan för en del vara en bra väckarklocka i karriärens start. Carnbäck såg ut att tappa fokus och kanske även ödmjukheten och tron på sig själv. Kan han bara hitta detta igen så kommer det att vända.

När det gäller de nya så är det ju givetvis mest krav och förväntningar på Roman Horák. Med den rutinen och erfarenheten han sitter på, förväntas han av alla ta en ledande roll både som ledare på isen och som poängmakare. Austin Ortega har jag inga förväntningar alls på utan ska egentligen bara bli spännande att se hur bra man scoutat den här killen och vad han kan leverera. Kalle Johansson kommer från Allsvenskan och Pontus Holmberg från Div 1. Dessa två ska få chansen och kanske, om vi har tur får vi uppleva en ny Joel Persson kanske, vem vet. Men mycket ska stämma och dom ska få rätt vägledning vid rätt tidpunkt. Och sen spelar givetvis deras egna mentala status in. Hur klarar dom av den nya verkligheten, tempot och kraven från ledare, klubben, supportrar och media. Mycket ska klaffa.

En varm och torr sommar närmar sig sitt slut. Och en ny hockeysäsong börjar. Nästa onsdag är det matchdags faktiskt då kosan styrs mot Varberg för träningsmatch mot Frölunda. Känns härligt att det drar igång. Själv njuter jag av sista semesterveckan, sedan börjar allvaret även för mig. Nu kör vi!!SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *