En närmare koll på nyförvärven

Med bara två dagar kvar till den officiella säsongsstarten tänkte jag göra en närmare koll på nyförvärven som chief Evertsson så här långt plockat in för säsongen 18/19. Fem stycken + en tränare.

Vi börjar med backsidan där vi har två nyförvärv. Niclas Burström och Kalle Johansson. Den minst meriterade av dessa två är 25 årige Karl ”Kalle” Johansson. Född och uppvuxen i Östersund med Brunflo som moderklubb. Han gjorde sin Juniortid i mestadels Brunflo och Brynäs. Till säsongen 12/13 kom han till Tingsryds J20 lag. Men där blev det mest spel i hockeyallsvenskan med Tingsryds A-lag den största delen av säsongen. 49 matcher, men också en utlåning till Olofström i 3 matcher. Sen blev det 3 säsonger med moderklubben i div 1 innan han säsongen 16/17 styrde tillbaka till småland och spel i Vimmerby. Då började det lyfta ordentligt för denna ”late blomer”. Förra säsongen bytte han Vimmerby och div 1 till Oskarshamn och HA. 30 poäng mäktade han med och det lyfte honom till Växjö Lakers inför denna säsongen.

Det ska bli riktigt spännande att följa Kalle, och kanske kan Fredrik Hellgren få fram samma känsla i Kalle som han fick i Joel Persson. Då kan vi kanske bevittna ytterligare en succé. För Joel har redan visat alla tvivlare att det går, med rätt inställning.

Det andra backförvärvet behöver egentligen ingen större presentation, då namnet presenterar sig rätt bra själv för alla som kan sin hockey. Niclas Burström 27 år, född i Skellefteå med Jörns IF som moderklubb. Har sin skolning i västerbotten och Skellefteå AIK som han var trogen ända fram till och med säsongen 16/17 då han kände att det var dags att ge sig ut på äventyr och kanske håva in några dollars. Han hamnade då i ryska klubben Vityas Podolsk där det blev 29 matcher och sedan vidare till Yugra Khanty-Mansiysk där det blev 24 matcher. Jag tror inte Burström trivdes vare sig med den ryska livsstilen eller den ryska hockeyn. Det ser man bl.a på poängskörden, men också på hans +/- statistik som brukar vara riktigt bra när det gäller Niclas Burström. -19 och bara 7 poäng varav 3 mål säger något.

Burström väljer att komma tillbaka direkt till SHL, men väljer bort hemmaklubben Skellefteå. Och jag tror det finns två förklaringar till detta. Det finns redan Skelleftefolk i truppen i form av Marre och Arvid Lundberg. Sedan tror jag att det handlar om Burströms egna utveckling också. Han lämnade Skellefteå efter många år där, och kände nog att nu vill jag ut och röra på mig. KHL var inget för han, han ville hem till Sverige men är fortfarande sugen på nytt. Dessutom har han varit i Växjös organisation tidigare, säsongen 09/10. Då gjorde han 12 matcher i HA och sedan 10 matcher i kvalserien. Då var han ung och lovande, men satte sig redan då i hjärtat på Lakersfansen. Erik Martinsson lämnar och Burström går rakt in på den platsen jämte Arvid. Det känns kanonbra, och jag har stor tro på detta och jag har stora förväntningar på Niclas Burström.

Innan Skills Competition drar igång ska vi även ha gått igenom nyförvärven på forwardssidan.

 SJÖAGUDEN - En småländsk fristående hockeyblogg
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *